bastard nøtter 09 svar.jpg

Sånn var bastarden julaftan

Her er skissa på korleis bastarden frå julaftan-oppgåva i BG-nøttene var bygd. Les også om bonden som vil ha kona i nøtte-juryen for å få lov å vere med neste jul.

Publisert

Verre var det ikkje.

Grått og kaldt.

It`s hard to be a nissemann, og tradisjonen tru var ikkje bastarden ferdigbygd før langt uti julestria. Av omsyn til trugsmåla frå nissekona vart difor jobben avslutta så snart det let seg gjere. No har vi endeleg tatt oss tid til å markere kor traktoren er sveisa saman, så kan du sjå om du tenkte rett, eller kor du gjorde feil.

Lurer du på kor deletraktorane er å finne, kan vi avsløre at dei er fotograferte den kalde dagen 19. desember, parkerte hos Eiksenteret på Furnes og hos Lena Maskin på Rudshøgda. Vil du prøve deg på ei ny bastard, finn du ein frå arkivet her, med svarfrist 15. februar.

Nærliggande løysing oppdaga førstedag

At oppgåva på julaftan var av dei verre, kan vi forstå. Gunnar var av dei som ikkje klarte nøtta innan fristen. Første juledag fekk vi denne meldinga frå han:

"

Brikken som manglet lå rett foran nesa, i form av sønnens puslespill...

Hei BG nisser, og god jul:) Sender med et bilde av min lille julefrustrasjon...:-) Etter å ha jobbet hele julekvelden for å finne rett hjul til rett traktor, måtte jeg tilslutt gi tapt. Våknet i dag og innså at jeg tippet feil. Da så jeg det... Puslespillet sønnen fikk til jul lå rett foran meg. Jeg kommer til å se svart, (grått) hver gang jeg ser en Massey...Jeg er uansett fornøyd. Jeg fikk 23 rett, og 24 var billedlig talt innen rekkevidde... God hjul;-)

Siste kommentarane

Så takkar vi hjarteleg for mange trivelege helsingar i kommentarfeltet gjennom alle førjulsdagane. Dette er slikt som løftar arbeidsgleda og engasjementet hos BG-nissane. Vi avsluttar med nokre få av dei svært mange kommentarane frå julaftan, og kan alt no love nye nøtter jula 2010!

Klar for nye nøtter om 341 dagar?

petter: Ja dette er engasjerende. Antar det er mange sure fruer i det ganske land, som er irritert på bondens tidsfordriv i julestria Lars Eivind: Ja gjett om! GOD JUL og GODT NTTÅR til alle i BG. Ser fram til nytt år med dere. Marius: Jepp, herre e arti!!:) Pål: He he, jeg er klar. Kona sier at vist jeg hadde vært like ivrig med husarbeid som med nøttene så hadde vi (...) Håvard: Denne traktoren var forsåvidt grei, bortsett fra bakfelgen. Tror det er en MF- 200- et eller annet. Hadde litt lyst å helgardere;-)Det blir da vel påskenøtter og, ikke sant?;-) God jul alle sammen! Thomas: Alltid beredt, men i år ble det for lett :) Bjørn: Ja. BG julenøtter og Grevinnen og hovmesteren må til for å komme i julestemning. God jul til alle. Ragnar: Naturligvis !! God jul og godt nytt landbruksår !! Atle: God Jul til nissane og alle gode konkurentar, denne var jammen stygg. Sjåast neste nøtteår. Arnstein: Heilt klart for dette har vore engasjerande. Ole: Klart det! Da er BG-julenøtter førsteprioritet igjenn!! :) Hanne: ;-) Julianne: JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odd Magne: Blir godt å komme ut istedet for bare å søke på nett etter svar på BG nøtter!!! God Jul og Godt Nyttår til alle!! Knut Ove: ja så klart, men dere burde kjøre på med påske nøtter. god jul alle sammen Steinar: Ja, men tek gjerne eit lettare spørsmål på julaftan. Njål: Jepp, så klart! årets Høydepunkt;) Jon Gustav: Jauda, e æ klar! Takk for i år BG - folk, og lag like interessant blad neste år! Einar-Andre: BG-nøtter hele året, dèt hadde vært noe det! Anders: Neste år skal jeg klare alle nøttene! God jul til dere alle! Brit: Ja!!.....læng å vent..... Arnfinn: har ingen planer om å bryte denne tradisjonen Tomas: Ja, men den siste her var ikke god!! God Jul! Jan Erik: Nedtellingen er startet allerede gunnar: Veldig klar. Nå er jeg sikker på at jeg har 23 rett. (feil i dag..., men det er jo grenser for hvor mange timer jeg kan holde på julaften...) Til neste år skal jeg klare 24:) Gisle: Er alltid klar! Men må sei at denne nøtta var vrien, sat i fleire timar og sleit og er enda ikkje sikker. Erik: Går for gull........Denne siste var seig ivar: ja ,men ikke kjærringa.den siste nøtta tok litt lang tid.Anders: Klart det! -Men konemor må nok inn i juryen om det skal bli godvillig tilslutning til so langvarig konkurranse. Kanskje litt drastisk å følgje Roald Øyen med Påskenøtter også, men det hadde korta inn ventetida.........!

Sånn var bastarden julaftan

Her er skissa på korleis bastarden frå julaftan-oppgåva i BG-nøttene var bygd. Les også om bonden som vil ha kona i nøtte-juryen for å få lov å vere med neste jul.

It`s hard to be a nissemann, og tradisjonen tru var ikkje bastarden ferdigbygd før langt uti julestria. Av omsyn til trugsmåla frå nissekona vart difor jobben avslutta så snart det let seg gjere. No har vi endeleg tatt oss tid til å markere kor traktoren er sveisa saman, så kan du sjå om du tenkte rett.

Vil du prøve deg på ei ny bastard, finn du ein frå arkivet her, med svarfrist 15. februar.

Nærliggande løysing oppdaga førstedag

At oppgåva på julaftan var av dei verre, kan vi forstå. Gunnar var av dei som ikkje klarte nøtta innan fristen. Første juledag fekk vi denne meldinga frå han:

Hei BG nisser, og god jul:)Sender med et bilde av min lille julefrustrasjon...:-)Etter å ha jobbet hele julekvelden for å finne rett hjul til rett traktor, måtte jeg tilslutt gi tapt. Våknet i dag og innså at jeg tippet feil. Da så jeg det... Puslespillet sønnen fikk til jul lå rett foran meg. Jeg kommer til å se svart, (grått) hver gang jeg ser en Massey... Jeg er uansett fornøyd. Jeg fikk 23 rett, og 24 var billedlig talt innen rekkevidde... God hjul;-)

Siste kommentarane

Så takkar vi hjarteleg for mange trivelege helsingar i kommentarfeltet gjennom alle førjulsdagane. Dette er slikt som løftar arbeidsgleda og engasjementet hos BG-nissane. Vi avsluttar med nokre få av dei svært mange kommentarane frå julaftan, og kan alt no love nye nøtter jula 2010!

Klar for nye nøtter om 341 dagar?

petter: Ja dette er engasjerende. Antar det er mange sure fruer i det ganske land, som er irritert på bondens tidsfordriv i julestria

Lars Eivind: Ja gjett om! GOD JUL og GODT NTTÅR til alle i BG. Ser fram til nytt år med dere.

Marius: Jepp, herre e arti!!:)

Pål: He he, jeg er klar. Kona sier at vist jeg hadde vært like ivrig med husarbeid som med nøttene så hadde vi (...)

Håvard: Denne traktoren var forsåvidt grei, bortsett fra bakfelgen. Tror det er en MF- 200- et eller annet. Hadde litt lyst å helgardere;-)Det blir da vel påskenøtter og, ikke sant?;-) God jul alle sammen!

Thomas: Alltid beredt, men i år ble det for lett :)

Bjørn: Ja. BG julenøtter og Grevinnen og hovmesteren må til for å komme i julestemning. God jul til alle.

Ragnar: Naturligvis !! God jul og godt nytt landbruksår !!

Atle: God Jul til nissane og alle gode konkurentar, denne var jammen stygg. Sjåast neste nøtteår.

Arnstein: Heilt klart for dette har vore engasjerande.

Ole: Klart det! Da er BG-julenøtter førsteprioritet igjenn!! :)

Hanne: ;-)

Julianne: JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odd Magne: Blir godt å komme ut istedet for bare å søke på nett etter svar på BG nøtter!!! God Jul og Godt Nyttår til alle!!

Knut Ove: ja så klart, men dere burde kjøre på med påske nøtter. god jul alle sammen

Steinar: Ja, men tek gjerne eit lettare spørsmål på julaftan.

Njål: Jepp, så klart! årets Høydepunkt;)

Jon Gustav: Jauda, e æ klar! Takk for i år BG - folk, og lag like interessant blad neste år!

Einar-Andre: BG-nøtter hele året, dèt hadde vært noe det!

Anders: Neste år skal jeg klare alle nøttene! God jul til dere alle!

Brit: Ja!!.....læng å vent.....

Arnfinn: har ingen planer om å bryte denne tradisjonen

Tomas: Ja, men den siste her var ikke god!! God Jul!

Jan Erik: Nedtellingen er startet allerede

gunnar: Veldig klar. Nå er jeg sikker på at jeg har 23 rett. (feil i dag..., men det er jo grenser for hvor mange timer jeg kan holde på julaften...) Til neste år skal jeg klare 24:)

Gisle: Er alltid klar! Men må sei at denne nøtta var vrien, sat i fleire timar og sleit og er enda ikkje sikker.

Erik: Går for gull........Denne siste var seig

ivar: ja ,men ikke kjærringa.den siste nøtta tok litt lang tid.

Anders: Klart det! -Men konemor må nok inn i juryen om det skal bli godvillig tilslutning til so langvarig konkurranse. Kanskje litt drastisk å følgje Roald Øyen med Påskenøtter også, men det hadde korta inn ventetida.........!

Powered by Labrador CMS