VMmotorsag

Ole Harald fra Grue verdensmester i motorsag for junior

Ole Harald Løvenskiold Kveseth (21) fra Kirkenær i Grue vant i helga VM i motorsag for U24 (junior) i Kroatia. Under mesterskapet satte han verdensrekord i sverdsnuing med kjedeskift; 8,36 sekunder!

Publisert

Her har Ole Harald Løvenskiold Kveseth (midten) fått sin gullmedalje i disiplinen sverdsnuing med kjedeskift.

Gruesokningen tok medaljer i alle de fem tekniske øvelsene og sikret seg med det sammenlagtseieren i juniorklassen. Han hadde sågar høgere poengsum enn vinneren av seniorklassen, melder NRK Hedmark og Oppland.

Mye edelt metall

21-åringen fikk gull i sverdsnuing med kjedeskift, felling og kvisting. Det ble sølv i presisjonskapping og bronse i i over- og underkapping.

Verdens raskeste

Når det gjelder sverdsnuing med kjedeskift fikk Ole Harald registrert verdens beste offisielle tid til nå; 8, 36 sekunder. Tidligere på dagen satte en tysk seniordeltaker en ”uslåelig” verdensrekord med 8, 93 sekunder. Den innehadde han bare fram til unggutten fra Grue entret podiet.

Vanskelig start

Som vi meldte forleden dag fikk det norske landslaget en meget trøblete start på mesterskapet, da motorsagene deres ankom via Italia først fem timer etter at konkurransen hadde startet.