Tokvam 255THS Big

Nyheter fra Tokvam

Entreprenørfresen 255THS Big har gjennomgått noen oppgraderinger. I tillegg til det nye navnet, 255THS BigSE, skal den nye modellen flytte snøen mer effektivt.

Publisert

Utkastervifte. Foto: Tokvam.

Formålet med oppgraderingen av snøfresen var å øke kapasiteten, men ikke drivstofforbruket, melder Tokvam.

For å oppnå ønsket resultat har utformingen av utkastervifta og innmaterskruen blitt endret. Endringene har også resultert i at fresen går lettere og skal være mer driftsikker. Før forrige sesong ble drivlinjen oppgradert på den samme fresen. Det gjør at den tåler større påkjenninger fra større traktorer.

Tokvam KGS. Bilde: Tokvam.

Tokvam KGS er navnet på deres nye snøskjær som er spesielt tilpasset bruk på kunstgressbaner. Skjærets totalbredde er 350 centimeter, mens transportbredden er 250 centimeter. For å oppnå transportbredden må kantvingene, som tilsamen utgjør 100 centimeter, demonteres.

Grunnen til at skjæret egner seg godt på kunstgress, skal blant annet være at det ruller med seg snøen. Det gjør at skyvemotstanden blir mindre, samtidig som snømassen blir mer kompakt. Høydereguleringen kan også justeres trinnløst i forhold til høyden på kunstgresset. Sliteskjæret leveres i kunststoffutførelse og skal derfor skåne underlaget.

Det nye skjæret passer godt til kompakttraktorer fra 30 til 70 hestekrefter, og kan leveres med forskjellige innfestinger.

Powered by Labrador CMS