svinesteik

Norsk svinesteik billigere enn hundemat

Danske medier kommenterer den pågående ”ribbekrigen” i Norge. – Flæskesteg bliver til hundefoder, skriver landbrgsavisen.dk

Publisert

Det er ikke bare de tobeinte som setter tenna i svinesteika til jul, skal vi tro danske medier. Foto: colourbox.com

Det har brutt ut priskrig mellom de norske supermarked-kjedene. Det betyr at en kilo svinesteik koster knapt 14 danske kroner. Det er billigere enn et kilo hundefôr, skriver nettstedet videre.

Fryseren full av svin

Priskrigen har fått norske hundeeiere til å hamstre skinkesteik til sine firebeinte venner i stor stil. Flere av dem har kjøpt over hundre kilo kjøtt og lager dyrefôr av det, skriver nettstedet videre, og siterer et intervju i Aftenposten fra Vadsø.

Frustrert bondelagsformann

Prisen i butikkene er det halve av hva svineprodusentene får når de leverer griser til slakting, fastslår nettavisen, som også gjengir Bondelagsformann Nils T. Bjørke uttalelser til dagligvarehandelen.no. For andlendning i dansk språkform:

"Det koster at lave en flæskesteg af ordentlig kvalitet, og kampen mellem supermarkedskæderne betyder, at priserne ikke giver et retvisende billede. For en madproducent, som er stolt over det, han laver, er det ikke rart at se på, og derfor bør fødevarerne bliver solgt til en fair pris," siger han ifølge daglivarehandelen.no

Powered by Labrador CMS