NMpløying1

NM i traktorpløying: Kamp på kniven

OPPLAND: Fredag 24. og lørdag 25. september går årets Norgesmesterskap i traktorpløying av stabelen på Frya i Sør-Fron. Vinnerne i teig- og vendeplog går automatisk til VM i Sverige i mai neste år.

Publisert

Fra fjorårets tevling.

Det er Ole Fórr og Knut Bay som står som vertskap for henholdsvis voll- og stubbpløying. Publikum får anledning til å se landets beste pløyere i aksjon med deltakere fra Rogaland, Akershus, Hedmark og Oppland.

Tre klasser

Det er organisasjonen Norsk Pløying som står som arrangør for mesterskapet.

Det blir tevlet i tre forskjellige klasser:

– Vendeplog standard klasse: For dem som stiller med helt standard utstyr

– Vendeplog Elite: For de litt mer viderekomne

– Teigplog: Vanlig to- og treskjærs teigplog

Kvalifiserer til VM

Konkurransen er hard og den beste i klassen Vendeplog Elite og Teigplog kvalifiserer seg til å delta i neste års VM som arrangeres i Sverige (se http://www.worldploughing.org/).

Foruten sjølve titlene så tevles det om gjeve vandretrofeer som kongepokal og "Sølvplogen" i teigplog, "Sølvspissen" i vendeplog Elite og de såkalte "Landsidene" i klassene teigplog junior og vendeplog Standard.

Maskin- og plogshow

Maskinfirmaene er på plass med traktorer og redskap. De arrangerer også redskapsdemonstrasjon med siste nytt innen jordarbeiding. Videre blir det "plogshow" med blant annet trekk av plog for hand.

Landbrukets dag

Det er også planlagt å gjennomføre Landbrukets dag i samarbeid med Norges Bondelag samme helg. Her går det lokale bondelaget i bresjen for å skape et hyggelig arrangement for både publikum, sponsorer og tevlere.

"
Powered by Labrador CMS