ambulanse playmobil

Mange småulykker med traktor

Det er stadig grunn til å være forsiktig. Også i sommer kan vi notere oss en rekke traktorulykker.

Publisert

Her er en liten oppsummering av hva nettavisene har meldt om de siste ukene.

Kvinne påkjørt av traktor på Gvarv

En 41 år gammel kvinne ble skadet da hun skulle klatre fra en tilhenger og over til traktoren midt i juni. Traktoren satte seg i bevegelse da kvinnen sto på tilhengerdraget. Hun skal da ha falt ned og fått traktorhjulet over seg. Traktorføreren, en 49 år gammel mann, fikk umiddelbart kjørt traktoren framover igjen. Sjukehuset kunne noen timer senere fortelle at tilstanden var alvorlig, men ikke livstruende. Kvinnen hadde pustevansker og fikk konstatert ribbeinsbrudd før luftambulansen fraktet henne til sjukehuset. Politiet etterforsker saken, melder NRK.

Overkjørt av egen traktor

" En 48 år gammel mann ble alvorlig skadet da han ble overkjørt av sin egen traktor på en skogsbilveg i Sørli i Lierne i slutten av juni. Politiet fikk melding om arbeidsulykken etter at et familiemedlem skal ha funnet mannen klemt under ett av hjulene på traktoren. Det er uvisst hvor lenge han lå i klem. Han ble fraktet med luftambulanse til Sykehuset Namsos. Til tross for alvorlige klemskader ble tilstanden betegnet som stabil. Politiet undersøker omstendighetene rundt ulykken. De tror at mannen drev med skogsarbeid, og at han sto ute og forsøkte å koble inn kraftuttaket med en spak under setet. - I den forbindelse kom han sannsynligvis borti girspaken slik at traktoren kom i bevegelse. Dermed havnet han under et bakhjul, sier operasjonsleder Lars Letnes til Trønder-Avisa.

Fikk gjødselvogn over foten

En 16 år gammel gutt på Voss fikk hjulet på gjødselvogna over seg, da han skulle fylle gjødselvogna med vann. Under arbeidet seig traktor og vogn litt bakover, og altså over foten hans. Han klarte å komme laus uten hjelp, men ble fraktet til sjukehus med lettere skader.

Til sjukehus etter utforkjøring

Han dreiv i slåtten, den 67 år gamle mannen som ble lettere skadet etter å ha blitt kastet av traktoren i Lindås nord for Bergen. Han jobbet på oversiden av den 2,5 meter høge muren langs bygdevegen, da Fiat-traktoren på omlag 50 hk hoppet ut av gir og trillet utfor muren. Mannen ble kastet av, og ble funnet noen meter unna traktoren. Han ble sendt med ambulanse til Haukeland sjukehus, forteller blant andre Nordhordaland.no.

Kuttskader etter traktorvelt

Føreren kom fra det med kuttskader etter det som omtales som en dramatisk traktorvelt i Meland kommune i Hordaland. Blant annet skal traktoren ha smelt inn i en mur før den endet sin ferd stående på hjulene på skrå i den smale vegbana, kommer det fram hos NRK Hordaland.

80-åring med bruddskader etter velt

Mannen ble sendt til Lillehammer sykehus og derfra til Oslo Universitetssykehus med bruddskader. Ulykken skjedde da mannen kjørte av vegen ved Peer Gynt-garden på Vinstra i Gudbrandsdalen i juni. Mannen kom i klem da traktoren veltet. Politiet etterforsker saken som en arbeidsulykke.

17-åring påkjørt

En gutt som gikk langs vegen ble påkjørt av en traktor i Lier. Gutten ble heldigvis ikke skadet da han havnet i grøfta i møtet med traktoren. Politiet forteller Lierposten at traktoren hadde jordbærkasser på lesseapparatet da påkjørselen fant sted.

Syklist skremt av traktor - veltet

På gangvegen ved Mule i Levanger er det tillatt å kjøre til eiendommene. Det tenkte han neppe så mye på, syklisten som i forrige uke tilsynelatende ble så skremt av en traktor på gangvegen at han mistet balansen, stupte over styret og deiset i bakken. Det var ingen kontakt mellom kjøretøyene, og ambulanse fraktet den noe forslåtte mannen til sjukehuset ikke langt unna, melder adressa.no.

Toget tok hengeren

" Torsdag 6. juli slapp en traktorfører med skrekken, etter at toget rev med seg dyrehengeren da han kjørte over en usikret planovergang på Østfoldbanen gjennom Råde. Ingen personer ble skadet. Hengeren var tom, fordi kuene like før hadde inntatt sine nye beitemarker. Fredrikstad Blad er av dem som har mer.

Motorsyklist mot traktor

En tysk motorsyklist ble skadet da han frontkolliderte med en traktor ved Sjoa i Gudbrandsdalen for en måneds tid siden. Ulykken skjedde da motorsyklisten skulle kjøre forbi en lastebil. Traktoren kom i motgående kjørefelt, opplyser GD. MC-føreren fikk hjernerystelse og lettere skader.

Traktor uskyldig årsak til kjedekollisjon

" Jo da, traktorer er interessante, men følg med på vegen, konkluderer vi, etter å ha lest følgende i Drammens Tidende. Avisa rapporterer fra det som startet med et vogntog med motorstopp i Lier: " "En personbil stanset som følge av det havarerte vogntoget. Bil nummer to klarte også å stanse. Føreren av bil nummer tre var derimot mer opptatt av en traktor som kjørte på et jorde like ved, og havnet dermed i baken på bilen foran. Og bil nummer to ble dermed dyttet inn i den første bilen."

Bil mot traktor i Follo

En bilfører ble sendt til sjukehus med lettere skader, etter at han støtte sammen med en traktor da han skulle svinge ut på vegen.

Løpsk traktorhenger

En 12-tonns Bailey-henger tok farvel med traktoren og la deretter kursen gjennom et trafikkert kryss i Sandnes i slutten av juni. Heldigvis ble ingenting annet enn et skilt og en lyktestolpe skadet. Traktorføreren ringte sjøl til politiet. Sandnesposten forteller at politiet ikke var kjent med bakgrunnen for hendelsen, men at det er opprettet sak.

Traktorbranner

" På Skulestadmo utenfor Voss brant det rundt motoren på en traktor. Eieren klarte sjøl å slukke brannen før brannvesenet kom til stedet, og brannen spredte seg heldigvis ikke til noe annet, melder avisa Hordaland.Også på Midsund i Romsdal brant det i en traktor. Romsdals Budstikke melder at traktoren sto parkert, og at brannvesenet kom for å slukke. På Horpestad på Jæren ble både traktoren og hengeren totalskadet i brann, av ukjent årsak.

Powered by Labrador CMS