potetopptaker-enrads-underhaug

Lena Maskin skal selge Underhaug

Lena Maskin er blitt forhandler av Underhaug potetmaskiner, i tillegg til Felleskjøpet.

Publisert

Markedssjef i TKS mekaniske, Bjørn Haugland, forventer et økt salg av Underhaug potetsettere etter at Lena Maskin er blitt forhandler.

Avtalen mellom TKS mekaniske og Lena Maskin betyr at Lena Maskin nå har tre ulike produsenter av potetmaskiner i sin produtportefølje.

- Potetmaskinene fra Underhaug vil i all hovedsak komplettere våre potetmaskiner fra WM og Struktural. Struktural tilbyr bare beltesettere, mens markedet i Norge i hovedsak etterspør koppsettere. I tillegg til koppsettere har Underhaug også elevatormaskiner, sier daglig leder i Lena Maskin, Bjørn Haugen.

Skal bli markedsleder

Ifølge Haugen er det først og fremst setterne som Lena Maskin skal satse på, og målet er at Underhaug skal bli markedsleder på settere i Norge.

- Det er ingen grunn til at Grimme skal være markedsleder på settere, sier Haugen.

Lena Maskin var fram til midten av 90-tallet en av landets største forhandlere av Underhaug potetmaskiner. Men da Felleskjøpet ble eneforhandler av Kverneland, mistet Lena agenturet. De røde maskinene fra Nærbø kommer derfor tilbake til gamle kjente.

- Vi var markedsledere på Kverneland i vårt område før Felleskjøpet overtok salget. Vi overtok Wühlmaus etter Felleskjøpet, og ble da markedsledere med Wühlmaus. Det viser at vi har den nødvendige kompetansen innen potet, fastslår Haugen.

Fortsatt hos Felleskjøpet

Ifølge TKS mekaniske skal Felleskjøpet fortsette som hovedforhandler av Underhaug potetmaskiner, og avtalen mellom TKS og Lena har etter det Bedre Gardsdrift erfarer, fått Felleskjøpets velsignelse. Salget av Underhaugs potetmaskiner har vært heller labert de siste årene, og TKS håper derfor at avtalen med Lena kan styrke Underhaugs posisjon i viktige potetområder.

Også grasmaskiner?

På spørsmål om Lena Maskin etter hvert også skal selge grasmaskiner fra TKS, forholder TKS mekaniske seg tause. Bjørn Haugen sier til Bedre Gardsdrift at de har kunder som ønsker spesifikke grasmaskiner fra TKS, og utelukker derfor ikke at også grasutstyr fra Nærbø innlemmes i Lenas produktprogram med tiden.

Powered by Labrador CMS