Hjeltnes gartnarskule

Hjeltnes gartnerskule skifter navn

HORDALAND: Hjeltnes gartnarskule i Ulvik bytter navn til Hjeltnes vidaregåande skule fra 1. august 2010. Skolen starter også ny fagutdanning innen trepleie denne høsten.

Publisert

Hjeltnes vidaregåande skule ligger idyllisk til i fruktbygda Ulvik i Hardanger. Skolen har internat.

Skolen ble grunnlagt i 1901 og het da Fruktdyrkingsskulen på Hjeltnes. Fra 1. november 1994 fikk skolen navent Hjetnes gartnarskule. Det blir med andre ord andre gangen skolen bytter navn når den fra 1. august blir hetende Hjetnes vidaregåande skule. Det er skolen sjøl som har bedt om navnebyttet. Nå er den eneste gartnerskolen på Vestlandet.

Aboristutdanning på deltid

Den nye aboristutdanninga (trepleie) på Hjetnes er et ettårig studium som blir gitt som et deltidsstudium over to år med 60 fagskolepoeng. Det blir en blanding av praksis, demonstrasjon og teori på skole, noe nettbasert undervisning og praksis i bedrift.

Det første året blir det 10 ukers samling på skole og fem ukers praksis i bedrift. Andreåret omfatter ni ukers samling på skole og sju ukers praksis i bedrift.

Fortsatt ledige plasser

Skolen har ellers følgende linjer: VG1 Naturbruk, VG2 Anleggsgartner, VG2 Blomsterdekoratør, VG2 landbruk og gartneri, VG2 Naturbasert reiseliv og VG3 Gartnernæring.

Ifølge nettsida til skolen er det fortsatt ledige plasser ved alle linjer.

Kompetente lærere

Skolen er sertifisert for opplæring på masseforflytningsmaskiner. Dette gjelder gravemaskiner, hjullastere etc. De er også sertifisert for opplæring på truck.

Powered by Labrador CMS