Xerion Scmidt TS 10000 snøfreser

Fresende Xerion

I disse sommertider kan det være greit å kjøle seg ned ved å tenke på vinteren som snart kommer. Trenger du en snøfreser størrelse XXXL, er kanskje Schmidt Turbostream TS 10 000 tingen?

Publisert

1000 hk.

Synes du snøfresen har visse likhetstrekk med Claas Xerion, så har du helt rett. Utgangspunktet for Schmidts nye store snøfreser er Claas Xerion 3300 Sadle Track med 330 hk.

Den kraftige snøfresen som har en kapasitet på 8000 tonn i timen og en arbeidshastigeht på inntil 50 km/h. Bak hytta er det plassert en separat motor fra Caterpillar som yter 777 hk. Disse hestene har én oppgave, nemlig å drive kastevifta på fresen, og vel og merke via en mekanisk overføring. I tillegg brukes 150 av Xerionens 330 hk til å drive mateskruene på fresen. Ifølge Schmidt sørger fresen for at snøen havner 60 meter unna maskina.

Ifølge Schmidt er det foreløpig kun solgt én maskin, til Leipzig Flughafen i Tyskland. I tillegg har flyplassen i Stuttgart hatt én maskin på test sist vinter. I praksis kjøres den spesielle Xerionen sammen med fem til sju store snøploger, der Xerionen kjører sist i rekka og blåser snøen av flystripa.

Produsenter opplyser at både fres og motor demonterbare slik at grunnmaskina også kan utstyres med annet vedlikeholdsutstyr hvis ønskelig.

Noe for norske flyplasser og fjelloverganger?

Powered by Labrador CMS