Fårikål

Fårikål-sesongen er over oss!

Årets ferske lammekjøtt er ankommet butikkene langt tidligere enn vanlig. Det kom kanskje litt brått på vedkommende som lagde denne salgsplakaten foran Rema 1000 også?

Publisert

Ikke helt heldig med ordvalget?

Nortura opplyser at det i første uke av september var slakta 6000 flere lam enn til samme tid i fjor. Kvaliteten er god både med hensyn til kjøttfylde og fettmengde. Antall stjernelam ligger nå rundt 80 prosent. Det er en økning på fire prosentpoeng.

Hyllene fylles

Slakterikonsernet er meget glad for at bøndene er leveringsdyktige så tidlig i sesongen. Det betyr at butikkene kan fylle opp hyllene med fårikål- og frikassekjøtt i god tid før høststormene setter inn. Så har allerede skjedd i store deler av landet.

Tidligere sanking

For å få til den tidlige leveringa, har sauebøndene starta sanking én til to uker tidligere enn vanlig. Dette for at forbrukerne skal kunne nyte lammekjøttet allerede i september.

Setter til livs seks kilo

I snitt spiser hver nordmann mer enn seks kilo lammekjøtt i året, kan Opplysningskontoret for egg og kjøtt opplyse.

Powered by Labrador CMS