slagtekalve

Dansk rådgivning til norske storfébønder

Storférådgivningsfirmaet OptiKo har slått seg sammen med Slagtekalve rådgivning. Målet er å bli en mer komplett leverandør av rådgivningstjenester til storfébønder, først og fremst i hjemlandet Danmark, men også i Norge.

Publisert

Fra vensrte: Planteavlskonsulent Thomas B. Jacobsen, Slagtekalverådgiver Mogens Larsen, Slagtekalverådgiver Terese Jarltoft, Kvægrådgiver Carsten Houmann, Åse Larsen Kvæg- og malkerobotrådgiver Niels Dybdahl.

OptiKo, som er blitt drevet av Carsten Houmann, er først og fremst kjent for storfèbønder i Rogaland, hvor han har en rekke kunder. Houmann er også tilknyttet Høgskolen for Landbruk og Bygdenæringer, HLB, som foreleser innen husdyrfag. OptiKo har først og fremst drevet rådgivning innen kyras fysiologiske behov ved forebyggende fôring, dyreatferd og dyrehelse.

Slagtekalve rådgivning på sin side, er spesialister innen kjøttfe. Ved at de to rådgivningsfirmaene nå slår seg sammen, kan de tilby komplett rådgivning innen melk- og kjøttproduksjon, samt plantedyrking. Slagtekalve rådgivning har også ansatt Niels Dybdal, som blant annet er spesialist på innredinger og mjølkeroboter.

Slagtekalve rådgivning holder til i Jelling i Danmark, men vil gjennom Carsten Houmanns kontor i Norge også tilby sine tjenester for norske bønder, opplyser firmaet.

Powered by Labrador CMS