TKS 4kt pakker3

Avansert firkantpakker fra TKS

TKS Mekaniske har utviklet en avansert firkantballepakker for proffene. Pakkeren, som foreløpig er på prototypestadiet, skal selges av Kverneland.

Publisert

I transportposisjon står hjulene vridd forover slik at transportbredden blir minst mulig.

Den nye TKS-pakkeren ble vist fram på Kverneland sin feltdag i Italia sist uke. Dette er et av produktene som Gallignani ikke produserer, og som dermed mangler i Kvernelands nye graslinje. Planen er at pakkeren skal produseres av TKS Mekaniske på Nærbø, som også har utviklet den.

Prinsippet er som på Kvernelands tidligere firkantballepakker, en portal med to bevegelige vogger med to ruller hver. Ifølge produktdirektør Tim Comer i Kverneland Group, handterer pakkeren baller med et tverrsnitt på inntil 1,2 x 1,2 meter og en lengde på 1,5 meter.

I arbeidsposisjon vris hjulene slik at portalen kommer mer på tvers.

Det spesielle med TKS sin prototype, er at hjulene er vribare. I arbeidsposisjon vris hjulene slik at portalen står på tvers. Det gir samtidig en brei doning. For å få den smal på veiene, vris hjulene slik at portalen kommer på skrå. Dermed blir transportbredden betydelig redusert.

Høyre hjul med tilhørende svingsylinder.

På felt står hjulene 90 grader på portalen, som da står på tvers av kjøreretningen. Under transport vris hjulene slik at portalen blir på skrå. Resultatet er en transportbredde på under tre meter.

Kuhn sin nye firkantballepakker har også ulik bredde på felt og på vei, men her er portalen teleskopisk.

Powered by Labrador CMS