automatsliping

Automatisk sliping av knivene på snittevogna

Pöttinger lanserer nå et automatisk slipesystem som er montert direkte på snittevogna. På fire-fem minutter er knivene klare til ny innsats.

Publisert

Riktignok må du stoppe vogna under slipeprosessen. Men etter fem minutter kan du ta fatt på jobben igjen med kvasse kniver.

God snitting krever skarpe kniver. Få har kapasitet til å slipe knivene mer enn én gang om dagen. Med Autocut slipesystem får du jobben gjort på fem minutter.

Traktorføreren styrer slipinga

Slipesystemet, som monteres direkte på snittevogna, styres fra traktoren. Føreren vurderer behovet for sliping fortløpende. Sliping og vedlikehold av knivene kan skje fra én til ti ganger daglig.

Stopper under sliping

Når slipeprogrammet er satt i gang, renses først knivene med en ”rensekam”. Deretter registreres knivenes plassering automatisk. Dette for at slipesteinen skal kunne holdes i samme og presise stilling, samt i riktig vinkel, i forhold til hver eneste kniv. Slipesteinen arbeider med likt trykk på alle knivene. Av hensyn til brannfaren skal vogna stå stille under slipinga.

Kan ettermonteres

En fordel med systemet, bortsett fra reduserte vedlikeholdskostnader og god snittekvalitet, er et lågere effektforbruk, noe som igjen fører til at dieselforbruket minsker, heter det fra leverandøren.

Det er mulig å ettermontere Autocut på eldre Jumbo Profiline-vogner. Slipesystemet er en trestjerners Europanyhet på årets Agromek.

Powered by Labrador CMS