Alt du bør vite om behandling av elgkjøttet
Elgjakta er like om hjørnet de fleste steder i landet. Mellom 35 og 40 000 dyr vil deise i bakken. For å sikre at kjøttet får en optimal reise fra skogen og til fryser´n, er det en del krav som må oppfylles.
Under Horva-messa i Sandnessjøen hadde en tjuvstarta elgjakta for å vise de besøkende hvordan man flår og parterer elgen.
Elgjakta er like om hjørnet de fleste steder i landet. Mellom 35 og 40 000 dyr vil deise i bakken. For å sikre at kjøttet får en optimal reise fra skogen og til fryser´n, er det en del krav som må oppfylles.
Det er flere ting som påvirker kjøttets kvalitet. Hvor skuddet treffer dyret er det første. Hvordan kjøttet behandles er et annet. Men det aller viktigste, og som Mattilsynet gir en grundig innføring i, er reinslighet i alle ledd av prosessen. Det gjelder jegeren sjøl, og ikke minst de redskapene som brukes under utvomming og partering. Uvettig bruk av vann til skylling kan gjøre vondt verre ved å spre bakteriene ytterligere.
Her kan du lese alt om kjøttets reise fra A til Å
"