Ålgård landbruksenter

Ålgård landbruksenter er 30 år

En av A-K maskiners største forhandlere, Ålgård landbruksenter, feirer i disse dager 30 års jubileum.

Publisert

En del av gjengen ved Ålgård landbruksenter samlet foran og på NewHollands T7070 BluePower. Grunnlegger Magne Øgreid står helt til venstre.

Ålgård landbruksenter i Rogaland er en av A-K maskiners 18 private forhandlere. Bedriften ble etablert av Magne Øgreid sommeren 1980, mens selve butikken åpnet dørene 1. desember.

I begynnelsen var Ålgård landbruksenter en frittstående forhandler uten traktorer. De kom først i 1997, da bedriften ble A-K forhandler.

I 2005 tok Sigurd Sikveland og sønnen John Inge Øgreid over bedriften, som i dag har omlag 14 årsverk og en omsetning på 60 millioner kroner.

Forhandleren, som er plassert mellom E39 og Kongeparken, kan glede seg over å ha solgt flest trinnløse traktorer i A-K systemet. Så langt i år har de solgt sju T7000 AutoCommand og Case IH Puma CVX.

- I fjor solgte vi bare 17 nye traktorer, og kun New Holland. I år er 40 prosent Case IH, og vi selger spesielt godt av de små. I år har vi solgt mange store, spesielt til entreprenører. Det er vi godt fornøyd med, sier John Inge.

- Per i dag har vi solgt 34 nye traktorer, og regner med å passere 40 før året er omme, supplerer Magne.

Jubileumet går ikke upåaktet hen. I går, tirsdag, og i dag er det åpent hus fram til 22. I likhet med gårsdagen, forventer John Inge storinnrykk av bønder så snart kyra mjølka og arbeidsdagen er over for folk flest.

Powered by Labrador CMS