Valtra trailer_2

25,25 meter med Valtra

Kjøper du Valtra, er sannsynligheten stor for at den kommer til Norge på et 25,25 meter langt modulvogntog med passende reklame på kapellene.

Publisert

Modulvogntog i Valtradrakt. (Foto: Kalotti)

Alle Valtratraktorer som skal til Norge transporteres av finske Kalotti. Nylig ble en helt ny ekvipasje tatt i bruk på "Norgesruta", nemlig et 25,25 meter langt modulvogntog, med heldekkende Valtrareklame med norsk tekst på siden.

Vogntoget består av en Scania R164 med en ordinær semitralle på 13,64 meter pluss en to-aksla henger på 6,75 meter.

- Vi kan laste totalt fire traktorer, alternativt tre T-serie traktorer. Sjåføren, Mikael Cederroos, sier han aldri har blitt fotografert så mye, som da han var i Norge første gang med den nye Valtrareklamen, forteller adm.dir. Rolf Kuula i Kalotti.

Statens vegvesen har, som en prøveordning, åpnet for modulvogntog på visse vegstrekninger fram til 1. juni 2011. Den 25,25 meter lange Valtratraileren får kjøre fra svenskegrensen til Kongsvinger, men der er det stopp. På Kongsvinger må den bakerste hengeren koples av og stå parkert, mens sjåfør Mikael leverer traktorene på semitralla. Når semitralla er tom, kjører han tilbake til Kongsvinger for å laste om den siste traktoren fra hengeren til semitralla slik at også denne kommer fram til kunden.

For å unngå for mye tomkjøring, prøver Kalotti så langt som mulig å organisere transporten slik at den siste traktoren skal leveres så nærme Kongsvinger som mulig.

Sjøl om ekvipasjen er finsk, er teksten på reklamen norsk. (Foto: Kalotti)

Powered by Labrador CMS