Claas Avero-tresker
Claas Avero-tresker

106 solgte treskere

Claas er igjen Norges mest solgte tresker. Totalmarkedet går litt opp, og rekkefølgen er den vanlige: MF er nummer to, New Holland nummer tre og John Deere nummer fire.

Publisert

(c) Bedre Gardsdrift

Treskeråret går fra oktober til oktober. På grunn av EUs konkurranseregler, har ikke bransjeorganisasjonen TLIF lov til å oppgi tall over treskersalget. Derfor sørger Bedre Gardsdrift sjøl for å få alle nødvendige tall. Merk deg at det her er snakk om kontrakterte maskiner, altså treskere der det er inngått en bindende salgsavtale innenfor nevnte periode.

Claas gir gass

I siste treskerår er Claas Norges suverent mest solgte tresker, med nær 40 prosent markedsandel. Tyskeren har vært størst i tre av de fem siste periodene, men har hatt hard konkurranse fra Massey Ferguson. Summerer vi de identiske maskinene fra MF og Fendt, og tar med Sampo som vanligvis blir levert i rødt, var avstanden til Claas kun en tresker i forrige periode, men nå er det ni treskere som skiller de harde konkurrentene.

Gult og grønt

New Holland ligger svært stabilt på tredjeplass, og John Deere holder seg på sin vante fjerdeplass.

Klassefordeling

Mens Claas har solgt treskere i alle de tre vanlige størrelsesklassene medium, large og xl, stiller Eik og New Holland med solgte treskere i de to minste av disse klassene, mens John Deere kun har solgt maskiner i de to største klassene.

Mer i BG

Den komplette statistikken finner du i førstkommende Bedre Gardsdrift, som postlegges i slutten av måneden.

Powered by Labrador CMS