Bjørm-Simon Ludvigsen Case Magnum 310
Bjørm-Simon Ludvigsen Case Magnum 310

A-K ansatt lurte traktortyv i fella

Først brøt tyvene opp tenningslåsen. Deretter kontaktet de Bjørn-Simon Ludvigsen hos A-K maskiner på Kløfta for å kjøpe ny lås. Det var like dumt som å stjele traktoren.

Publisert

Bjørn-Simon Ludvigsen på A-K maskiner på Køfta har grunn til å smile etter en kort, men vellykket karriære som privatetterforsker.

Tyver er ikke alltid like glupe. Det er denne ferske historien et bevis på.

Forrige mandag fikk Bjørn-Simon Ludvigsen i A-K Maskiner Kløfta en telefon fra en bekymret kunde i Asker. Kunden var blitt frastjålet en Case IH CX100, og lurte på om det fantes noen måte å etterlyse traktoren på. Mindre enn en time etter at Bjørn-Simon hadde snakket med kunden, fikk han en ny telefon. Nå var det en person som trengte nøkkel og tenningslås til en CX100.

Tyven på tråden

- Jeg fikk umiddelbart mistanke om at det var tyven som ringte, og jeg spurte derfor om registreringsnummeret på traktoren. Jeg fikk oppgitt nummeret, som viste seg å være identisk med traktoren som var stjålet. Jeg gav beskjed om at han kunne komme innom på torsdag for å hente tenningslåsen. Så snart vi var ferdig med samtalen tok jeg kontakt med Politiet, forteller Bjørn-Simon Ludvigsen.

Snartenkt

Bjørn-Simon og Politiet laget i fellesskap en plan for å fakke tyven. Planen var at Politiet skulle komme til butikken samtidig som tyven skulle hente tenningslåsen. Men tyven kom for tidlig, og Bjørn-Simon måtte der og da klekke ut en ny plan på egenhånd.

- Han fikk beskjed om at låsen ikke var inne, og at han måtte komme tilbake på mandag. Han dukket han opp igjen som avtalt, sammen med en medsammensvoren. Denne gangen var Politiet på plass, og det hele endte med at to personer ble pågrepet her på tomta, sier den ferske privatetterforskeren.

Roser Politiet

De to pågrepne innrømmet at de hadde kjennskap til traktoren, og Politiet regner derfor med at den snart dukker opp. Bjørn-Simon ser ikke bort i fra at traktoren var tiltenkt en framtid i Øst-Europa, og gleder seg nå sammen med en en lykkelig eier over at saken er oppklart.

Bjørn-Simon forteller til Bedre Gardsdrift at det har vært en spennende og uvanlig uke, og han roser Politiet for samarbeidet.

- De tok saken seriøst i fra første øyeblikk og vi hadde mye kontakt i løpet av disse dagene. Det hører også med til historien at den stjålne traktoren brukes til brøyting i gata der Politietterforskeren bor. Verden er ikke stor, sier Bjørn-Simon.