Toten Eggpakkeri inn i nytt bygg
Ola T. Heggem (bildet), statssekretær i Landbruks- og matdepartementet åpnet i går et splitter nytt bygg for Toten eggpakkeri AS på Kraby næringspark
Åpning med fynd og klem på Toten i går.
Det er den siste ekspansjon i etterspørselen etter egg fra Toten Eggpakkeri AS som tvang frem en ny løsning. Etter seks år i leide lokaler vokste de seg ut og måtte ha en snarlig løsning. Etter første spadestikk i mai, kunne de 1. september flytte inn i et funksjonelt og miljøvennlig nytt bygg.
Jordvarme
Bygget har tatt i bruk den nyeste teknologien for utnyttelse av jordvarme. Fyringskostnadene reduseres med 75 prosent i forhold til tilsvarende bygg. Kjølerommene kjøles ned gratis med gjenbruk av energi styres av seg sjøl, slik at ledelsen kan konsentrere seg om drift av eggpakkeriet.
Jacobs utvalgte
Toten Eggpakkeri AS har 10 produsenter som leverer egg. Det er sju konvensjonelle og tre økologiske besetninger. Øologisk eggproduksjon på Toten ble satt i gang som et samarbeidsprosjekt mellom Norgesgruppen og Toten Eggpakkeri AS. Toten Eggpakkeri AS er de eneste som leverer økologisk produkt i den nye serien ”Jacobs utvalgte”.
Historie
Toten Eggpakkeri AS ble startet i 2002 etter initiativ fra fire produsenter som ville bygge en ny merkevare. De begynte i det små på en av gardene. Så flyttet de inn i leide lokaler og kjøpte en pakkemaskin. De økologiske eggene krevde flere baner og ny maskin ble innkjøpt. Seinere ble kjølerommene for små. Da var det bare å se seg om etter nye muligheter. Da var eget bygg løsninga.