Traktor i trafikk
Traktor i trafikk

Stort engasjement på trafikkmøte

Tirsdag kveld møtte langt over 100 engasjerte og vitebegjærlige bønder fram til møte om trafikkregler for landbruksmaskiner på Kløfta.

Publisert Sist oppdatert

Det lokale bondelaget har aldri hatt så mange frammøtte på noe medlemsmøte, men så kom det da også folk fra nabofylkene i sør og nord for å høre hva som ble sagt, og flere av de store maskinimportørene stilte mannsterke.

Møtet startet med at lensmannen tok en gjennomgang av noe som alltid er viktig ved ferdsel i trafikken, nemlig bevisste holdninger til hvordan du oppfører deg, samt informasjon om hva som skjer om noe går galt. Videre fulgte en representant fra Vegvesenet opp med oppdateringer og innspill fra den kanten, før Bedre Gardsdrift overtok.

Etter en liten pause gikk resten av kvelden med til å svare på spørsmål fra salen, og emnene var mange: Vektregeler, førerkortregler, kjettingregler, lysbruk og merking, kjøring med overbredde, frontredskap, tvillinghjul, hva som kan gjøres for å få sikt når du skal svinge ut i vegen, hastighet på tilhenger, kjøring på motorveg, to tilhengere og mer til.

Engasjementet blant de lydhøre frammøtte viser nok en gang at dette er et meget viktig fagfelt hvor behovet for oppklaringer i regelverket absolutt er stort.