kubota
kubota

Kubota til Svenningsens

En av de største leverandørene av traktorer og maskiner til pleie av grøntarealer i verden, japanske Kubota, har bedt Svenningsens Maskinforretning overta importen for hele Skandinavia.

Publisert

Svenningsens er et dansk firma med avleggere i Norge og Sverige. Her i landet er det som i dag heter Svenningsens faktisk et av landets eldste maskinfirmaer, fram til høsten 2007 registrert med det noe mer kjente navnet Eik & Hausken. Den norske avdelingen holder til like nord for Oslo.

"

Meget omfattende program I landene hvor Kubota har et visst rotfeste, er de en meget sterk konkurrent til eksempelvis John Deeres program på maskiner til park, golf og øvrige grøntanlegg. Sortimentet dekker da også mye de samme områdene: Alle typer plentraktorer og sitteklippere, minitraktorer og videre oppover til traktorer på inntil 130 hk, både inntettet mot det grønne markedet og mot landbruket.

- Dette betyr at vi nå kan samle en lang rekke maskiner på kun en leverandør, og vi utvider vårt sortiment betydelig, sier Tom Vejby i Svenningsens til den danske publikasjonen Byggeteknik.

Hit til landet importerer Svenningsens fra før blant andre Tym og Holder. Sistnevnte er det traktormerket med flest nyregistrerte i Oslo i 2008, og også et av få merker med reell vekst, landet under ett, i fjor.

Hardere konkurranse

Overtagelsen av Kubota betyr nok også at konkurransen på grøntmarkedet hardner ytterligere til. Fra før har Felleskjøpet en solid posisjon her. HCP, med Iseki som flaggskip på området, er på full fart oppover. JCB-importør Nils Anton Mørk Maskin satser offensivt med JCBs nye linje småtraktorer. Importører som A-K, Eik og Lena/Aase har også ting å tilby.