faksimile nrk ostfold
faksimile nrk ostfold

Dette skriv andre

Kva skriv andre om traktor og landbruk? Bedre Gardsdrift har sjekka kva nettavisene har hatt av artiklar om våre fagområde den siste tida.

Publisert Sist oppdatert

Straffesak om dødsulukke

I Stavanger står ein 57 år gammal mann tiltalt for å ha køyrd på ein 81 år gammal mann i eit forgjengarfelt i fjor. Traktorføraren meiner at han ikkje køyrde uaktsomt, mens sakkyndige i Statens Vegvesen meiner at køyringa var uaktsom fordi frontlastaren var løfta for høgt, og med det begrensa sikten for mykje. Les meir hos Stavanger Aftenblad

Tømmerklo stolen i Åmli

Agderposten kan melde at ei tømmerklo er stolen frå ein traktor. Politiet har ingen spor. Les meir her.

Ble nektet utplassering på gard

" For et par år siden var Kim en skoletrøtt elev, lei av skolen og skolearbeidet. Meldal kommune tok grep, og tilbød gutten én dag i uka på bondegård. Sammen med bonden fikk han gjøre gårdsarbeid, stelle dyr, lære noe om traktor og mekanikk. Trivsel og karakterer gitt i været.Da Fylkesmannens utdanningsdirektør fikk vite om ordningen i Meldal og andre kommuner i Sør-Trøndelag, reagerte hun straks. Dette strider mot Opplæringsloven.- Jeg kan ikke ta stilling til om dette er bra for akkurat denne gutten eller ei. Vi kan bare ikke ha det slik at skolen nærmest lar andre ta over undervisningen, sier Solveig Strand til TV 2.Les mer om saken her.

Klager på traktorråning

" Beboere i Oppdal sentrum klager på traktorkjøring natterstid. En traktor med kjettinger har ifølge den som meldte fra til politiet forstyrret nattesøvnen til folk i sentrum mer enn en natt.Opdalingen har mer.

- Pallegaflar er "mordvåpen"

" Ein svenskregistrert industritraktor på arbeid i Stavanger vart nekta å køyre vidare etter ein kontroll, fordi den var utstyrt med to meter lange pallegaflar i fronten. NRK Rogaland melder om dette.

Stoppet med maursyrekanner framme på steinsvansen

" Under en kontroll fikk vegvesenet stanset en bonde før han kom ut på veien med en steinsvans montert på lesseapparatet. På steinsvansen var mannen i ferd med å surre fast to 25-literskanner fulle med maursyre. Dette melder Stavanger Aftenblad.

Farsund Avis på jordet

I Agder har det vært maskindemonstrasjon med spredere for husdyrgjødsel og jordarbeidingsredskaper. Farsund Avis var på plass sammen med over 60 bønder.

Traktor brant i låve

Brannvesenet i Nes på Romerike rykket ut da de fikk melding om en traktor som sto i brann inne i en låve. Til alt hell klarte bonden sjøl å slukke traktorbrannen før den spredte seg. Årsaken til brannen er ukjent for Romerikes Blad, som melder om hendelsen.

Stoppet med dårlig sikret last

" En traktor med storsekker med mørtel på maskintralla, kun sikret med ei langsgående stropp, ble stoppet i en kontroll på Rennesøy. Også en rekke lastebiler fikk strenge kommentarer fra Vegvesenet. Saken er hos NRK Rogaland.

Storbønder på Sunnmøre

" Dei største sunnmørske mjølkeprodusentane, største eggproduksjonen samla på ein stad og største grisebonden - alt finn ein i vesle Vanylven.NRK Møre og Romsdal har meir.

Ut med kvinnene?

Samdrift av gardsbruk gjer det meir attraktivt å vera bonde, men fremjar ikkje likestillinga i landbruket. Det melder Klassekampen, som har sett nærare på ein rapport frå NILF.

"