JD 8345R

8030 blir 8R

Med 380 hk maks effekt overtar John Deere 8345R tittelen "verdens sterkeste konvensjonelle traktor", etter MF8690 og Valtra S352.

Publisert

Nesten som før, men det er utvendig.

Teknisk sett er det få endringer fra 8030 til 8R. Motor, transmisjon og hydraulikk er som før, men motoreffekten er noe høgere. 8245R er den minste modellen, og som modellbetegnelsen avslører, har den 245 nominelle hester (97/68 EC). På toppen finner vi 8345R som har en makseffekt på 380 hk ved nominelt begrensingsturtall og IPM (intelligent motorstyring).

Ny førerhytte

Den største nyheten på 8R er den nye førerhytta CommandView II. Her er det både blitt romsligere og ryddigere. Antall display er redusert fra fem til to, og viktigst av alt, den store konsollen på høyre skjerm er borte og erstatta med et lite panel på siden av armlenet. Via dette panelet betjenes blant annet klimaanlegg, arbeidslys og radio.

Ny info-terminal

Det ene av de displayene, er infoterminalen, som er plassert foran på armlenet. Menyene er enkle, logiske og sjølforklarende. Via en knapp på sidepanelet aktiveres hovedmenyen, og et hjul ytterst brukes for å bla seg fram og tilbake i menyene. Valg av funksjon eller bekreftelse av en verdi skjer med en separat knapp. Systemet er laget slik at når du skal betjene klimaanlegget eller andre funksjoner, så kommer det opp som en egen meny i skjermen.

360 graders arbeidslys

Den største utvendige forskjellen på 8300 og 8R er den nye arbeidslysa på toppen av hytta. Ved å plassere arbeidslys på sida av hyttetaket, har John Deeres ingeniører klart å lage et 360 graders lysfelt rundt traktoren uten dødsoner. Det skal i følge John Deere redusere belastningene på øynene ved kjøring i mørket.

Virtuell omvisning

John Deere har laget en virtuell presentasjon av hytta hvor du kan se hytta innvendig i 360 grader og zoome inn på de enkelte detaljene. Den virtuelle hytta finner du her.

Flere nyheter fra John Deere finner du i Bedre Gardsdrift 7/2009.

"
Powered by Labrador CMS