fjøs forfall.jpg

Dårlig økonomi = falleferdige fjøs

Skal du vurdere økonomien i landbruket, er det bare å se på forfallet i bygningsmasse og jord, mener Nordland Bonde- og Småbrukarlag.

Publisert

Nordland Bonde- og Småbrukarlag mener det må gjøres noe før forfallet blir for stort på bygniner og jord. (Foto: Jogeir M. Agjeld)

Standpunktet kommer fra fylkesårsmøtet i laget. Økonomien i landbruket har i lang tid vært så svak at det har gått på bekostning av vedlikehold av bygningsmasse og jordressurser, poengteres det. Å ikke prioritere utlegg til slikt vil på kort sikt gi positive utslag i rekneskap og statistikker, men på lang sikt er det en sikker måte å bygge ned landbruket på.

- Forfallet akselererer og nasjonale mål om tiltalende bygder og kulturlandskap er truet. Det må tas grep for å stoppe denne utviklingen. Nordland Bonde- og Småbrukarlag ønsker at det bevilges ekstraordinære midler for å rette opp situasjonen. Midlene bør forvaltes på lokalt nivå og frigjøres mot dokumentasjon av fullførte tiltak. Dette vil også bidra til å opprettholde aktivitet i byggenæringen, heter det i uttalelsen.

Powered by Labrador CMS