Case IH Steiger

Frodig ørken i Egypt

Selskapet Al-Rahji skal dyrke opp 400 000 dekar ørken i Egypt. Case IH skal levere maskinene som skal gjøre jobben.

Publisert

Saudi-Arabia vil bli sjølforsynte med mais og hvete og dyrker nå opp enorme ørkenarealer i blant annet Egypt.

Mens norsk jordbruksjord blir nedbygd i rekordfart, bruker ørkenlandet Saudi-Arabia enorme summer på å forvandle tørr ørken til fruktbar jordbruksjord. Målet er å bli sjølforsynte med mais og hvete, og i tillegg tjene penger på eksport av jordbruksvarer. Et av prosjektene er oppdyrking av 400 000 dekar i nabolandet Egypt.

Oppdyrkinga i Egypt er del av et storstilt prosjekt kalt Toskha Projekt, som skal gjøre nærmere 1800 kvadratkilometer ørken sør i Egypt til produktiv jordbruksjord. Det storstilte dyrkingsprosjektet startet for 10 år siden med å bygge vannkanaler inn i området fra elva Lake Nasser. Nå er tilgjengeligheten på vann stor nok til at det er mulig å sette såmaskinene i jorda. Målet er å kunne høste 290 000 tonn mais og 210 000 tonn hvete på disse arealene i 2011.

Det Saudi-Arabiske investeringsselskapet Al-Rahji har fått jobben med å dyrke opp de første 400 000 dekarne. Matvaresikkerhet er et hett tema Golf-regionen, og Al-Rahji ser matvareproduksjon som et viktig bidrag til sin virksomhet og Saudi-Arabias økonomi. Al-Rahij skal fram til 2011 investere 400 millioner dollar i produksjon av mais og korn i Egypt og andre Afrikanske land.

For å dyrke 400 000 dekear kreves det nødvendigvis maskiner, og Case IH skal levere 28 traktorer, såmaskiner, harver og skurtreskere til Al-Rahji. De første maskinene er allerede levert, og er i full gang med "våronna".

-Temperaturene varier mye i ørkenområdene og maskinene vil jobbe under ekstreme forhold. Vår største oppgave er å sikre at maskinene fungrer som de skal, sier Hicham El Mouktafi, Case IH Business Manager North Africa.

Powered by Labrador CMS