Valtra Direct_01

Valtra N og T med trinnløs

Med basis i én felles grunnenhet, har Valtra utviklet to nye transmisjoner: Versu, en mekanisk transmisjon med fem hurtiggir og automatfunksjon. Den andre, Direct, er trinnløs.

Publisert

Utvendig er det lite som skiller Versu og Direct fra Classic og Hi-Tech. Men i, og ikke minst under hytta, har Valtra mye nytt å tilby på N- og T-serien.

Både Versu og Direct har fire grupper. Versu har en parallellaksel med splittgir parallelt med hovedgirkassa. På Direct er parallelakselen bytta ut med en hydraulikkmodul.

Versu = Automatgir

På Versu girer du innad i gruppa med to knapper. Hver gruppe har fem gir. Du velger sjøl manuell eller automatisk giring innad i gruppa. Skifte av gruppe skjer manuelt, med ett unntak. Mellom de to øverste gruppene, C og D, kan du velge automatisk girskift.

Direct = Trinnløs

På Direct velges arbeidsområde på samme måte som på Versu. Alle de fire arbeidsområdene har 0 km/t som minste hastighet. Alle trinnløse transmisjoner har såkalte effektopper. De inntreffer når den hydrauliske pumpa er vinklet slik at effekten er 100 prosent mekanisk.

- En ren hydraulisk transmisjon vil kun ha to effekttopper, mens vår transmisjon som har fire gruppegir dermed vil ha åtte effekttopper. Det gjør vår transmisjon veldig effektiv, sier Valtras utviklingssjef for transmisjoner, Ville Viitasalo.

Flere kjøremodus

Direct har både kjørespak og kjørepedal. Hvis du stiller inn fast turtall, brukes kjørepedalen eller kjørespaken til å regulere hastigheten. Du kan også stille maks hastighet innenfor hvert arbeidsområde. Eller du kan bruke gasspedalen som vanlig gasspedal. Valget er ditt!

Automatisk kløtsj

Det spesielle med Valtras trinnløse transmisjon, er at hydraulikkmodulen er frikopla ved når vendegirspaken står i P. Det gir, ifølge Valtra, enklere kaldstart og redusert dieselforbruk.

Dobler antall modeller

De nye modellene kommer i tillegg til Classic, HiTech og Advance. Hvis vi tar med de fem nye modellene i S-serien, vil Valtras selgerkorps fra neste år har 47 modeller i prislista, mot dagens 26.

Flere detaljer om Direct og Versu finner du i Bedre Gardsdrift nr.8. Der kan du også lese hvorfor det har tatt så lang tid å få fram trinnløs transmisjon til Valtra.

Se flere bilder i vårt bildegalleri.

"
Powered by Labrador CMS