Viking garn

Strikk deg ei kofte av mjølk!

Sandnesfirmaet Viking Garn selger garn som er produsert på hundre prosent mjølk. Som en begynnelse kan du jo forsøke å strikke deg et par vanter før vinteren.

Publisert

Nå behøver du ikke lengre bade i mjølk for å holde huden bløt og smidig. Ved å ha på deg tekstiler strikket av mjølk, tilføres mjølkeproteinet huden din kontinuerlig. Garnet er både tørt og mjukt og er behagelig å ha på, lyder reklamen.

14 liter mjølk

Ved hjelp av moderne bioteknologi er det nå mulig å omskape mjølk til garn. Først skilles vann og fett fra mjølka. Deretter forvandles mjølkeproteinet kasein til fibre, som igjen spinnes til garn. Det går med ca. 14 liter mjølk til ett kilo garn.

Viking Milk

Sandnes-firmaet er først i Europa med å lansere garnet. Garnet blir produsert i Kina og blir solgt under navnet Viking Milk, som ikke må forveksles med bestefars kaffefløte på boks. Hvordan mjølkeskandalen i Kina påvirker produksjonen av garnet, vites ikke.

Innblanding

Mjølkegarnet kan inngå i ulike prosentandeler i strikkeproduktene. Du behøver ikke utelukkende bruke mjølkegarn. 30 prosent mjølke- og resten bomullsgarn er en vanlig miks i garnproduktene fra firmaet. Du kan også kjøpe garn hvor mjølkegarnet er blandet med kashmir, silke og ull.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS