thierart tresker ryggsekk innovagri 08

Skurtresker med ryggsekk

Neida, det er ikke Ludvig fra Flåklypa som er blitt kornbonde. Derimot noen lure franskmenn, som samler opp agner fra treskeren. Til fôr, strø eller brensel, med mindre ugras som resultat.

Publisert

Produsenten heter Thierart. Ryggsekkene produseres i diverse størrelser til alle typer treskere. Funksjonen er som følger: Bak soldene monterer du en tverrgående skrue med tilhørende innmater og deksler. Skruen mater ut til to skråstilte skruer, som frakter agnene opp til toppen av ryggsekken. Denne har en sensor som varsler når den er full. Sekken er bygd av et rammeverk i stål, dekt av presenning. To sylindre løfter hele greia, slik at den tipper i halvannen til to meters høyde.

Formålet er flerdelt. Agnene kan utnyttes til fôr, til strø i husdyrrom eller i kompost, eller til brensel. Franskmennene mener enda til at det kan benyttes som isolasjon. Thierart leverer egne maskiner til å lage brenselsbriketter av materialet, det kan presses i egnede storballepresser, eller eksempelvis i Orkels spesielle stasjonære presse og pakker.

En annen gevinst er at du slipper agnenes spirehemmende effekt i åkeren, og du reduserer kraftig på spredningen av frøugras.

På minussida må det noteres at du får enda en fraksjon å handtere i logistikken under treskinga.

Powered by Labrador CMS