McCormick_MaritCathrineGulbrandsen

Skal det være en McCormick?

Marit Cathrine Gulbrandsen liker utfordringer. I mai begynte hun som selger hos Lena Maskin i Drammen.

Publisert

- Du må hilse på Marit Cathrine. Hun er den nye selgeren vår i Drammen, og så vidt jeg vet den eneste kvinnelige traktorselgeren i landet, sier Borger Storihle med et stort smil da Bedre Gardsdrift stikker innom Lena Maskins stand på Dyrskun.

Blant maskuline menn og blankpussede traktorer dukker hun opp, Marit Cathrine Gulbrandsen.

- Etter flere år i helsevesenet var jeg klar for nye utfordringer. Da jeg så at Lena Maskin trengte selger i Buskerud, søkte jeg på jobben, og fikk den. Tiden var inne for en skikkelig utfordring, sier Marit Cathrine.

- Jeg har ingen erfaring fra landbruksbransjen. Jeg prøvde meg som bilselger for noen år siden, men landbruksbransjen er ny for meg. Jeg har måttet lære meg alt fra bunnen av. Jeg har satt meg godt inn i det vi selger og har prøvd alle traktorene vi har. Jeg storkoser meg og har det helt topp, sier hun.

Marit Cathrine begynte i jobben 3. mai. Tre dager seinere signerte hun den første kontrakten, en traktorhenger.

- Hva jeg selger er ikke viktig. For meg spiller det ingen rolle om jeg selger en beitepusser til 23 000 eller en traktor til en halv million kroner. Det viktigste er at kunden får dekket sitt behov.

Marit Cathrine forteller at hun er blitt tatt veldig godt i mot, både av kunder og kollegaer. På fritiden er hun hoppdommer, og er derfor vant med å reise land og strand rundt og omgås folk.

Borger Storihle, en av eierne av Lena Maskin, mener arbeidsmiljøet blir mer positivt når det også er med kvinner. Men han sier også at det har sine utfordringer.

- Vi menn vil nok synes at det er surt hvis ei dame gjør det bedre enn oss, spesielt innen vår bransje.

På spørsmål om hvor lenge hun vil være traktorselger, svarer Marit Cathrine kort og kontant:

- Jeg er kommet for å bli!

Powered by Labrador CMS