Stihl MS171 motorsag

Nye motorsager fra Stihl

Stihl introduserer er ny serie motorsager for fritidsbrukerene. Komfort, ytelse og brukervennlighet er tre stikkord.

Publisert

Den nye serien er bygget på elementer som normalt er forbeholdt profesjonelle brukere. Resultatet er motorsager med lavt drivstofforbruk, lave utslipp, høy komfort og effekt, ifølge Stihl.

Sagene har nytt antivibrasjonssystem som reduserer vibrasjonene med 30 prosent. Det skal gjøre saga mer letthåndterlig samtidig som belastingene på bruekren blir mindre.

Sammenlignet med de gamle sagene, har de nye fått 70 prosent lavere utslipp og 20 prosent mindre drivstofforbruk. Dette er oppnådd ved såkalt friskluftskylling. Luftesystemet hindrer ubrent drivstoff i å bli blåst ut sammen med avgassene og minsker dermed utslippet av skadestoffer betraktelig.

Motorsagene er ustyrt med en spesialdesignet bensinpumpe som pumper bensin fram til forgasseren og minimerer antall rykk i starttråden. Sagene har verktøysløs kjedestramming og filtersystemet er forbedret med et eget forfiltreringssystem. Dette gjør at maskinen kan gå fire ganger så lenge før filteret må rengjøres, ifølge Stihl.

Sagene skal også være sikrere enn tidligere. Håndtaket har integrert overbelastningsbeskyttelse, og sagene kommer med nye spesialkjeder med skjæretenner som er avfaset i bakre kant. Det gjør at skjæretannen går mjukere inn i treet. Det viktiste konsekvensen av denne er imildertid reduseret risiko for at kjedet setter seg fast og gir kast i motorsagen.

De tre sagene har fått betegnelsene MS 171, MS 181 og MS 211. Sylindervolumet er på henholdsvis 30,1, 31, 8 og 35,2 ccm3. Veiledende priser varierer fra 2290 til 3490 kroner.

Powered by Labrador CMS