Herning 1

Ny sengehest til Dagros

Årets Agromek, som går av stabelen i Herning 25.-29. november, kan skilte med over 160 nyheter. Én av de 29 trestjernes nyhetene er denne fjøropphengte båsskilleren fra Cow-Shopping.  

Publisert

Den nyutvikla sengebøylen går under navnet Green Stall og er også en nyhet i Europa. Den består av to deler; båsskilleren som er et fjøropphent glassfiberarmert plastrør og en bevegelig nakkebom med individuell fleksibilitet for hver sengebås. Noe av clouet med den nye båsinventaret er at det tar hensyn til hver ku, uavhengig av dyrets størrelse og høyde.

Nytt slangetrekk

Den sjølkjørende vanningsvogna FM 4900 Hydro fra Fasterholt, lanserer en helt ny type trekk til slangetrommelen. Det nye systemet gjør det mulig å tilpasse opprullingshastigheten helt nøyaktig til framkjøringshastigheten. Til nå har det vært brukt én eller flere glidende kilereimer. Her nyttes en oljemotor som drives av vannturbinen. Da det ikke er unødig strekk på slangen, kan maskina lett kjøre i svinger, uten at slangen flyttes.

Skumlegger blautgjødsla

Biocover er et nytt patentert system til bruk under spredning av blautgjødsel. Fem prosent av gjødsla blir behandla med syre og et skummende middel. Dette spres via en ekstra slepsslang som skum og dekker resten av blautgjødsla. Dermed reduseres luktgener. Ammoniakk fra gjødsla blir til ammonium, så fordampinga av ammoniakk blir reduserte eller helt eliminert.

Forhandler: Thyregod AS.

Pakker på alle kanter

Vik-Pak er en frontmontert jordpakker som kan arbeide både på venstre og høyre side av traktoren, samt i front. Dermed kan pakkeren brukes både i forbindelse med pløying og som frontpakker når du sår. Flytting mellom de ulike posisjoner skjer hydraulisk.

Powered by Labrador CMS