JD 7530 E Premium_04

Mindre diesel med E Premium

Tyske tester viser at John Deeres rullende kraftverk, 7530 E Premium, har seks prosent lavere dieseforbruk enn en ordinær 7530 Premium.

Publisert

E Premium har en innebygget strømgenerator, som produserer 14, 230 og 400 V. Maks effekt for generatoren er 5 kW. Formålet med løsningen er å spare diesel, og å drive enklere redskap med elektrisitet istedet for hydraulikk eller kraftuttak.

Nå viser altså tester utført av tyske DLG, at John Deeres påstand om redusert dieselforbruk er rett. Ifølge målingene som er utført av det tyske forskningsinstituttet, er dieselforbruket redusert med seks prosent i gjennomsnitt.

Testen er en såkalt Power Mix, der dieselforbruket på en ordinær 7530 Premium og en 7530 E Premium er sammenlignet under en rekke ulike forhold, som blant annet pløying, jordarbeiding, pressing og transport. Målingene viste at E Premium hadde mellom tre og 12 prosent lavere dieselforbruk på de ulike oppgavene enn den ordinære 7530 Premium. I gjennomsnitt var dieselforbruket seks prosent lavere.

Det er flere årsaker til at E Premium bruker mindre diesel. Kjølevifte, aircondition og luftkompresser drives elektrisk. Dermed er disse komponenete i drift kun ved behov. I tillegg aktiveres ekstraeffekten på E-Premium ved et lavere turtall enn på 7530, noe som gir økt moment på lavere turtall og igjen lavere dieselforbruk.

E Premium har siden introduksjon for et år siden kunn vært tilgjengelig i Tyskland. Nå er traktoren klar for resten av verden, og Felleskjøpet gjør nå de nødvendige forberedelsene. Fordi traktorene har innebygget 230 og 400 V elektrisk anlegg, stilles det nemlig andre krav til de som skal ha service og vedlikeholde på dette, enn på en ordinær traktor med 12 Volt anlegg.

- Dette er en veldig interessant traktor for entreprenører. Her kan du kople elektroverktøy med 220 eller 400 Volt direkte til traktoren. Du slipper separat strømaggregat. Trenger du å sveise ute på et anleggsområde så er det bare å ta med sveiseapparat i skuffen eller hengeren. Praktisk, sier produktsjef Bård Svarstad i Felleskjøpet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS