michelinOmniBib

Michelin i 70-profil

Dekk i 70-profil er av det mest allsidige du kan ha på traktoren. Nå hiver Michelin seg inn på denne biten av markedet, med et dekk kalt OmniBib.

Publisert

70-profil kan kjøres med ymse lufttrykk, fungerer greit på veg, jorde eller i skog, og kjettinger er ikke noe problem. Dessuten kan du erstatte dekk i standardprofil med 70-profil, og beholde samme felg. Dekket er tenkt til traktorer i effektområdet 70 til 180 hk.

Dekket leveres i dag i åtte dimensjoner fra 620/70 R 42 til 380/70 R 24. I løpet av 2009 kommer ytterligere åtte dimensjoner.

Michelin skryter av at OmniBib har 16 prosent større kontaktflate mot bakken enn nærmeste konkurrent. Den større kontaktflaten minsker både forbruket av drivstoff og dannelsen av spor ute på jordene samtidig som traktorens trekkevne øker. Den større kontaktflaten kommer av at dekket kan kjøres med 0,2 bar lavere lufttrykk enn andre 70-profildekk på markedet. Avrundede dekkskuldre og et sjølrensende dekkmønster bidrar til mindre sluring.

Michelin OmniBib har hastighetsindeks "D", og det innebærer at det er hastighetsklassifisert til 65 km/h. Produsenten mener at dekket gir både bra komfort og gode vegegenskaper.

Målinger Michelin har utført, tyder på at OmniBib har 13 prosent lengre levetid enn nærmeste konkurrent. Dette skuldes en ny, slitesterk gummiblanding, samt at dekket har den høyeste mønsterdybden blant 70-profilsdekkene på markedet.

Ved arbeidet med frontlastere har Michelin OmniBib 14 prosent høyere lastekapasitet med opprettholdt styreevne enn et standarddekk og tre prosent bedre lastekapasitet enn andre 70-profildekk ved samme lufttrykk, fortsetter reklamen.

Til nå har kunder som har ønsket dekk fra Michelinkonsernet hatt valget mellom Kleber og Taurus, som er rettet mot lavere prisklasser. Nå kommer altså et 70-profildekk også fra konsernets mest prestisjetunge merkenavn.

Powered by Labrador CMS