Claas Mega brudeferd_1
Claas Mega brudeferd_1

Mega brudeferd i Trøndelag

Brudeparet Laila og Kolbjørn Frøseth valgte en original brudeskyss da de gifta seg sist lørdag, nemlig en Claas Mega 350.

Publisert

Det var litt av et syn som møtte gjestene da de kom ut av Bryneseth kirke lørdag 7. juni. Der stod nemlig en Claas Mega 350. Det klappbare skjærebordet var tatt av og erstattet av en platting med bakseter fra en Toyota Landcruser. Bak rattet satt Ståle Kvernrød fra Proffsenteret i Stjørdal.

Et fornøyd brudepar på veg til fest. Foto: Gry Kvernrød

- Kolbjørn Frøseth og naboen Arne Brå kjøpte treskeren av meg i 2007. Den første ideen var å lage en vogn bak, men det var enklere å lage en platting foran, og slik ble det, forteller Ståle Kvernrød.

Før arbeidene med plattingen startet, forsikret brudgommen seg om at bruden i tillegg til å si ja i kirka, også ville svare ja på spørsmålet om Claasen.

Plattingen ble laget i all hemmelighet. Kun brudeparet, Kvernrød og medeier Brå visste om prosjektet.

- Turen fra kirka til festlokalet på Byneset golfsenter var tre kilometer. Også på golfbanen var det mange som sperret opp øynene da vi kom kjørende, sier Kvernrød.

Ifølge Kvernrød fikk brudeparet en meget behagelig og fin tur. Han poengterer at en skikkelig vask av treskeren er nødvendig før et slik ærefullt oppdrag. Arne Brå tok på seg oppgaven med å vaske og polere brudeskyssen.

- Vi håper plattingen blir brukt flere ganger. Medeieren, Arne Brå, er forlovet og har barn, men er ikke gift. Vi håper han nå er blitt inspirert og frir, slik at også han får sitte foran, ler Ståle Kvernrød.

Bedre Gardsdrift gratulerer brudeparet, og håper Claasen gjør like stor suksess som tresker, som den gjorde som brudeskyss.

Se flere bilder i vårt bildegalleri.

"