JD 6115 D

John Deere seks - etthundreogfemten D

John Deere innfører nye modellbetegnelser. 6115D forteller at det er en 6-serie med 115 hk og middels utstyrsnivå. Og det er viktig med rett uttale: Seks - etthundreogfemten D.

Publisert

John Deere seks - etthundreogfemten D.

Navneendringen har allerede startet i USA med introduksjonen av modellseriene 5D, 5E, 5M og 6D, og vil gradvis bli innført når nye modeller kommer på markedet. Ifølge John Deere vil de ikke endre betegnelsen på eksisterende modeller.

- De nye modellbetegnelsene er unike for John Deere og vil gi oss en konsekvent navngivning på alle våre produkter, sier Steve Robinsky i John Deere.

Hver traktor får en logisk modellbetegnelse som består av fire siffer og en eller to bokstaver. Det første sifferet angir modellserien, 5, 6, 7, 8 eller 9. Siffer to, tre og fire angir omtrentelig motoreffekt, i henhold til effektstandarden 97/68/EC. Posisjon fem angir utstyrs- og prisnivå. Den siste bokstaven brukes for å angi en helt spesiell konfigurasjon som for eksempel om traktoren har belter eller er en såkalt smalsporstraktor.

6 1 0 0 D -
Modellserie Motoreffekt, ca. nominelle hk

Egenskaper og pris

Spesiell konfiguasjon

- En bokstav tidlig i alfabetet indikerer at det er snakk om en enkel modell med lave spesifikasjoner. Jo høyere bokstav, jo mer avansert er traktoren, forklarer Robinsky. Modellseriene skal omtales som Fem D-serie, Fem-E serie og Fem M-serie.

Men det er ikke likegyldig hvordan du uttaler 6100D eller 5065D. John Deere har nemlig bestemt hvordan modellbetegnelsen skal uttales. Ordet "tusen" skal for eksempel ikke brukes. Modellen 5065D skal uttales fem - null - sekstifem D, mens 6100D skal uttales seks - etthundre D.

Det er interessant å merke seg at John Deere går stikk motsatt vei av New Holland. New Holland hadde tidligere en viss logikk i sin modellbetegnelse. Eksempelvis indikterte TS135A at traktoren hadde omlag 135 nominelle hestekrefter. Men New Holland mener at effekt ikke er alt og at innføringen av ekstraeffekt kompliserer bruken av effekt. Derfor har de innført et firesifra modellbetegnelse T6020. Case IH derimot bruker modellbetegnelsen til å angi effekt, eksempelvis Puma 210.

John Deere mener med sitt system å få både i pose og sekk ved at modellbetegnelsen angir nominell effekt og tekniske egenskaper. Dette er første gangen i John Deeres historie at selskapet indikerer effekten med modellangivelsen.

Powered by Labrador CMS