jcb fox-marrs

JCB: Ingen avtale brutt

Det har ikke eksistert noen avtale om å produsere JCB i Fendt-farger. Derimot har JCB en avtale om å kjøpe trinnløs transmisjon fra Agco. Når den går ut, vil JCB utstyre traktorene med sin egen trinnløs-løsning.

Publisert

Det sier Richard Fox-Marrs, sjef for JCBs landbruksdivisjon, til Bedre Gardsdrift. Han har merket seg artikkelen på gardsdrift.no hvor Agco-sjef Martin Richenhagen forteller sin versjon av historien om JCBs trinnløse toppmodell.

Har trolig snakket sammen

" - Dette skjedde før Richenhagen begynte i Agco, og før jeg fikk denne jobben. Det jeg med sikkerhet kan slå fast, er at det ikke foreligger noen avtale om at Agco skal kjøpe JCB Fastrac i Fendt-farger, for å selge disse gjennom sin organisasjon. Følgelig er det heller ingen avtale som er brutt, sier Fox-Marrs.- Imidlertid er jo dette en liten bransje. Det er ingen hemmelighet at folk fra de ulike produsentene snakker sammen. Noen ganger luftes ideer som det ikke blir noe mer av. Andre ganger blir man mer konkret, og ideene fører til konkrete avtaler og samarbeidsløsninger. I alle tilfeller er det jo en hyggelig sak at Agco gjerne skulle sett vår traktor, merket som Fendt, i sitt sortiment.

JCB med egen trinnløs

JCBs toppmodell i Fastrac, 8250, har trinnløs transmisjon fra Fendt. Ifølge Richard Fox-Marrs kjøpes denne gjennom en ordinær avtale med Agco, og denne avtalen har en utløpsdato.- Jeg har forstått det slik at Agco ikke ønsker å fornye denne avtalen. Fra vår side er vi forberedt på det, ved at vi er i ferd med å utvikle vår egen trinnløse transmisjon for hurtiggående traktorer. Denne transmisjonen vil være et rent JCB-produkt, på samme måte som våre øvrige transmisjoner, forteller JCBs mann til Bedre Gardsdrift. Fox-Marrs poengterer at JCB som familieeid selskap har muligheten til å gjøre ting som dette, fordi eierne kan ha et mer langsiktig perspektiv på sine investeringer.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS