horva 3

Horva retter blikket mot 2010

Den nordnorske landbruksmessa Horva i Sandnessjøen arrangeres 27. - 29. august 2010.

Publisert

Vanligvis går Horva av stabelen hvert andre år. Men i og med at Agrovisjon i Stavanger, Agroteknikk på Lillestrøm og Agrisjå i Stjørdal er blitt enige om treårig nasjonal syklus, har Horva valgt å følge Stavanger. Dermed blir neste messe i 2010. På den måten kommer Horva også i "utakt" med messa i Balsfjord, som arrangeres i juni 2009. Dermed slipper vi en unødig kollisjon mellom de to største utstillingene i Nord-Norge, noe som Bedre Gardsdrift påpekte i 2007. Sjøl om det er 70 mil mellom Sandnessjøen og Balsfjord, er det godt å kunne spre godene over ulike år.

Horva-ambassadører

Styret for Horva 2010 består av Magnar Johansen som styreleder og Ann Karin Edvardsen, Marina Brænden, Tor Henning Jørgensen, John Egil Karlsen og Hans Løvmo. Sistnevnte er også engasjert som utstillingssjef. Halvor Hofstad får jobben som prosjektleder for utstillingsområdet.

Det er også valgt to goodwillambassadører for Horva 2010: Janne Sjelmo Nordås (arbeidsområde sørpå) og Johan Petter Røssvold (arbeidsområde nordpå).

Non-profit

Styrets må er å forsterke og utvide samarbeidet med lokale, regionale og nasjonale lag, foreninger og organisasjoner. Horva Nordnorsk Landbruksutstilling er en ideell stiftelse uten profittmål. Overskudd deles med involverte lag og foreninger.

Rik onkel sponser

Sparebank 1 i Nord-Norge har gitt Horva 2010 en sjekk på 180 000 kroner fra bankens gavefond. Det må sies å være en god start. Styret tar det som et bevis for at det største finanshuset i nord har god forståelse for landbrukets kulturelle, sosiale og næringsmessige betydning for landsdelen.

Powered by Labrador CMS