NH T8030

Fra handgass til kjørespak på T8000

På New Holland T8000 kan du nå velge om handgassen skal regulere motorens turtall eller traktorens hastighet.

Publisert

Nyvinninga som har fått navnet CGS - constant ground speed, er foreløpig tilgjengelig på New Holland T8000 serie. T8000 er utstyrt med en 19 x 6 powershift transmisjon.

I standard modus fungerer handgassen normalt. Du bestemmer turtallet ved å justere handgassen, og girer opp og ned med girtastene.

Ved å aktivere en CGS funksjonen, vil handgassen istedet kontrollere hastigheten. Når du har angitt ønsket hastighet, ved å flytte spaken framover eller bakover, sørger elektronikken for å finne optimalt gir og turtall slik at hastigheten holdes konstant uavhengig av belastning.

I praksis betyr det at turtallet vil øke i motbakkene, og traktoren vil også om nødvendig gire ned. I utforbakker vil turtallet reduseres, og traktoren girer opp. CGS er programmert slik at traktoren hele tiden velger optimalt turtall og gir for å holde dieselforbuket nede. I prinsippet er resultatet det samme som ved en trinnløs transmisjon.

Hvis du kjører med kraftuttaksdreven redskap, vil CGS sørge for at turtallet holdes konstant innen et angitt hastighetsområde.

Hvis du er en av de få i landet som har T8000 og ønsker denne funksjonen, så kan du glede deg over at den kan ettermonteres.

CGS vil også bli å finne på Case IH, men da med betegnelsen APM. Det kan du lese mere om i BG 07/2008 som går i trykken i dag.

Powered by Labrador CMS