logo til RBPI

Dansk-norsk selskap satser 450 mill på gris

Russia Baltic Pork Invest AS står bak en svinefarm med plass til 2400 purker i enklaven Kaliningrad mellom Litauen og Polen.

Publisert

Den årlige produksjonen til Pravdinsk Pig Production er i første omgang ventet å bli 55 000 slaktesvin (115 kg). I neste trinn skal produksjonen dobles, skriver Landbrugsavisen. Driftsbygningene er snart klare og de første avlsdyrene er allerede kommet fra Danmark. Til sommeren slaktes de første grisene.

Moskva som marked

Målet til selskapet Russia Baltic Pork Invest AS, som eier Pravdinsk Pig Production, er ikke bare å bli den største svineprodusenten i Kaliningrad, men i hele Russland. Hovedmarkedet vil være det store landet i øst, med Moskva som primus motor.

Formannen i selskapet, Thomas Nørregaard, ser store muligheter i det russiske market, hvor produsentene for tida får 24 kroner per kilo svinekjøtt.

Fra A til Å

Ideen til Russia Blatic Pork har fra starten av vært å kontrollere hele verdikjeden, fra dyrking av fôrkorn og fram til slakting og salg av halve griser. Selskapet eier i dag mer enn 50 000 dekar jord sammen med et russisk selskap.

72 norske aksjeeiere

Russia Baltic Pork har 225 aksjonærer, hvorav 151 er danske, 72 norske og to svenske. Disse har til sammen bidratt med 150 millioner kroner til prosjektet. Det store franske investeringsfondet CapMan spyttet i sommer ytterligere 63 millioner kroner inn i Russia Blatic Pork.

Til nå er det investert 300 millioner kroner i prosjektet, men med annen fase i Pravdisnk Pig Production ventes beløpet å komme opp i 450 millioner.

"
Powered by Labrador CMS