BG0908

BG9: Jentene inntar maskinbransjen!

Bedre Gardsdrift veit om to jenter som nylig er ansatt som landbruksmaskinselgere. Det er kanskje et noe spinkelt grunnlag for å kunne kalles en trend, men at kvinnene etter hvert også søker seg til denne bransjen, er ingen overraskelse. Hvorfor skulle ikke de være like gode til å selge traktorer som menn?

Publisert

Lisa Breiland Medhus (33), som pryder forsida denne gang, er ansatt hos Traktor & Landbruk i Rogaland. Som illustrasjon på lederen, som naturlig nok omhandler nettopp den gryende kvinnerevolusjonen i maskinbransjen, ser du et bilde av Marit Cathrine Gulbrandsen (37). Hun er selger hos Lena Maskin i Buskerud. Dette er jenter du helt sikkert vil kunne lese mer om i Bedre Gardsdrift framover.

Sau som sier seks

Også brukeren i gardsanalysen denne gangen er en sterk kvinne. Reidun Stølen på Oppdal satser stort på sau med 270 vinterfôra. I disse dager tar hun i bruk et nytt fjøs. Samen med gammelfjøset, som fortsatt duger, disponerer hun nå eteplasser til 380 sau. Gjennomgangen av regnskapet viser at dette er et sauebruk med god lønnsomhet.

FK på offensiven

John Deere erstatter den populære 5020-serien med 5R-serien. Toppmodellen 5100 R yter hundre nominelle hester, noe som lenge har vært et ønske blant JD-fans. 5R har også et høgere utstyrsnivå enn forgjengeren.

FK kan også skilte med mer GPS-utstyr og ei ny presse med 25 kniver.

Traktormodellene 2009

Som vanlig bringer vi traktoroversikten for 2009 i årets nest siste nummer. Her finner du vitale data om 200 modeller. Går du inn på gardsdrift.no får du alt av tekniske data på de nærmere 500 modellene som er å få kjøpt i Norge.

Ikke helt normal ennå

JCB legger vinn på å bevare sin egenart. Sjøl om traktorene herfra nærmere seg de tradisjonelle i utseende, holder de fremdeles høg fart. Fastrac 7000 er en ny måte å tenke traktor på. Serien går fra 173 til 220 hk.

Agromek og Elmia

Elmia lantbruk i Jönköping byr som vanlig på en god del produktnyheter. Blant anna var det en god del å hente for dem med interesse for bioenergi.

Vi bringer også en forsmak på Agromek, utstillinga i Herning, som nå finner sted i disse dager i stedet for i januar.

En klauvskjærers hverdag

BG har vært flue på veggen under et fagmøte til Norsk klauvskjærerlag (Nokl). Her fikk vi kar melding med hjem til bonden i form av ei ønskeliste om hvordan fjøs og bruker skal ta imot klauvskjæreren og hans hydrauliske boks.

Litt for enhver smak

Videre kan vi presentere de første bilder av verdens første helautomatiske fullfôrvogn, nederlandske Innovado.

Vi oppsummerer den første sesongen til Krone BigPack 1270 Multibale, som går i Follo.

I Rogaland har far og sønn Høyland måttet bite i det sure eplet og innrømme at den nye blokkuttakeren Powergrab fra Ålö, med åpen klo og tett botn, holder mål.

På Nordmøre har en flunka ny Jaguar overtatt etter Vossakasso.

Har du ikke abonnement på bladet Bedre Gardsdrift kan du bestille det her. Ønsker du å lese denne utgaven kan du kjøpe den elektronisk her - Utgave nummer 9 2008.
"
Powered by Labrador CMS