Gloria image - /srv/askmedia/image/5426/1/5426_1.jpg

Beskytter bakken mot kjøreskader

Ground Guards kjøreplater skal beskytte underlaget og forbedre framkommeligheten. Mattene reduserer kjørespor og ødeleggelser på grasplener, kirkegårder, parkanlegg, golfbaner og i skogen.

Publisert

Ground Guards kjøreplater ble introdusert på det norske markedet i fjor av Hebra as, som har hovedkontor i Stavanger.

En halv tomme tjukk

Ground Guards er et alternativ til tunge stålplater og trelemmer. Platene produseres i polyethelen, 95 prosent resirkulerbart materiale og har en tjukkelse på 1,25 cm. Et rutemønster på overflaten gir gode friksjonsegenskaper. Mattene fås også med glatt overflate.

Ulike bredder

Standardlengden på platene er 2, 44 meter. Du kan velge mellom tre bredder: 0,61, 0,91 og 1,22 meter. Vekta på hver plate er 20 - 39 kilo. Kjøreplatene tåler belastninger på opptil 60 tonn.

Transportkasse

Ground Guards kan også koples sammen til en sammenhengende vei ved hjelp av bindeledd i stål, som passer i hullene i hver ende av mattene. En stålstang med en krok i enden letter arbeidet med å flytte mattene. Stanga er litt under meteren og veier i overkant av ett kilo. Det finnes en metallkasse hvor du kan oppbevare og transportere 12 matter.

Også på gangveier

Broren til Ground-Guards heter VersaMats. Disse mattene er lettere å gå på i og med at mønsteret er "flatere". VersaMats er likevel like grove som Ground-Guards, og du kan også kjøre på disse. Mattene finnes også i hvitt, noe som gjør at de lyser opp i mørket. Derfor har enkelte valgt å lage gangveier av hvite VersaMats. De hvite variantene reflekterer også sollyset.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS