Valtra A72 Norsk stein_1

Bergverk kjøpte åtte Valtraer

Blant gigantiske hjulastere og tipptrucker hos Norsk Stein AS på Jelsa, ruller det åtte små Valtraer.

Publisert

Torbjørn Kolltveit (Valtra), Rolf Haaranes (Norsk Stein AS), Terje Helland (Valtra), Asbjørn Velde (Valtra).

Blant gigantiske hjullastere, gravemaskiner og tipptrucker, i bergverket utenfor Stavanger, har det siden i sommer rullet åtte røde Valtra A72.

- De sju første traktorene ble levert i juli. Kort tid etter fikk jeg bestilling på en til. Traktorene skal brukes til ulike oppgaver, men de fleste tilhører verkstedavdelingen. Handelen inkluderte sju innbyttetraktorer av annet merke, sier Valtras selger på Nord-Jæren og Ryfylke, Terje Helland fornøyd.

Alle traktorene er solgt med 5-års garanti. For at garantien skal være gyldig, skal all service av traktorene de neste fem årene utføres av Valtras servicepartner.

Noen traktorer er utstyrt med transportkasser og tilhengere med ulikt verktøy som brukes ved reparasjon av anleggsmaskiner. Andre traktorer skal brukes til vanntransport for vasking av fjell og vanning av veier.

Norsk Stein A/S på Jelsa er Skandinavias største produsent av tilslag. utenfor Stavanger produserte i 2007 nesten 5 millioner tonn høyverdig steinmateriale for det europeiske markedet. I løpet av neste år skal produksjonen økes til 10 millioner tonn.

Steingrusen er granodioritt av høy kvalitet, og ligger i lett tilgjengelig ved Jelsafjorden. Massen lastes med en utlasterkapasitet på 2400 tonn i timen, direkte inn i selvlossere med kapasitet på inntil 100 000 tonn.Produksjonsprosessen begynner med sprenging og transport med dumper til grovknuseren. Fra et mellomlager går steinen videre til produksjonen, der den blir ytterligere knust, silt, vasket og klargjort i normriktige kvaliteter i samsvar med markedskravene. Produktene brukes blant annet i betong- og asfaltindustrien, ved skinnelegging, til vannkonstruksjoner og veifundamentbygging, opplyser Norsk Stein AS. De samlede forekomstene i steinbruddet beregnes til 350 millioner tonn. Steinbruddet bygges ut frem til år 2009, for da å kunne produsere ca. 10 millioner tonn årlig.

Sju Valtraer venter på ferga.

Powered by Labrador CMS