Kverneland BIO 2009_02

Oppgradert BIO

2009-modellen av Kverneland BIO er nå klar. Den kompakte kombipressa har fått nytt design og flere tekniske forbedringer.

Publisert

2009-modellen har fått nytt design med ny logo, ny fargetilpassing på nettdeksel og er hevet litt i bakkant for bedre frigang mellom hjul og skjermer. Den har også fått nytt lysutstyr, samt breddemarkering med lys for sikrere transport etter veg, opplyser Felleskjøpet.

Nettbindinga har fått endret strammesystem som sikrer bedre frammating av nettet. En ny konisk stålrull skal gi bedre spredning av nettet ut mot kanten av ballen. Kuttekniven har fått et nytt U-formet motstål som gir et mer eksakt og rent nettkutt. Samtidig er drivhjulene til pakkeringen forbedret for lengre levetid.

På drivsida er alle valsekjededrevene oppgradert med kraftigere tenner, ny innfesting og derved bedre parallellitet og kjedeføring.

BIOens viktigste nyhet er nye filmkutterne. Den gamle løsningen med ledda arm er bytta ut med en vertikal sylinder. Den nye konstruksjonen skal gi sikrere funksjonalitet og fastholding av filmen. På de gamle modellene kunne filmkutteren ta borti ballen ved avlast i sterk sidehelling. Det problemet er nå historie, ifølge Felleskjøpet.

På programvaresiden er styresystemene oppgradert og forbedret. Det innbefatter også nå en rensing av kuttesystemet ved at knivene felles automatisk ut og inn etter et visst antall baller.

Powered by Labrador CMS