mf 8600 oppefrå.jpg

MF med dynamisk hyttefjæring

MF har utviklet en hydraulisk dynamisk hyttefjæring til sin 8600-serie. Som takk for strevet får de gullmedalje på Sima.

Publisert

På Agritechnica i fjor, lanserte Valtra sin dynamiske hyttefjæring, basert på luft. Nå kommer et annet medlem i Agco-familien, MF, med en tilsvarende løsning, men basert på hydraulikk.

Systemet, som har fått navnet OptiRide Plus, levers som tilleggsutstyr og styres av en egen kontrollenhet som er tilkopla traktorens CAN bus. Systemet registrer traktorens bevegelser, enten den bremser, aksellererer, svinger eller kjører på ujevnt underlag. Føreren kan sjøl justere følsomheta på fjæringa. Resultatet er at førerhytta holder seg mer i ro, noe som gir økt førerkomfort.

Kjernen i systemet er fire hydropneumatiske sylinderne. Takket være bruk av proporsjonalventiler, kan dempinga og posisjonen justeres individuelt for de fire sylindrene, avhengig av kjøringa og uderlaget.

Ideen med OptiRide Plus er å tilby maksimal førerkomfort, enten traktoren brukes på jordet eller på veg. Ifølge MF er en aktiv hyttefjæring som kan tilpases forholdene den eneste løsningen på dette problemet.

Powered by Labrador CMS