BGforside1008

Julenummeret er på veg

Bedre Gardsdrift nr. 10 har forlatt trykkeriet og har begynt på reisa gjennom landet. Er ikke postbudet altfor nedlessa, havner det i postkassa di i god tid før jula ringes inn.

Publisert

Denne gangen er det et sjølbyggerfjøs i rundtømmer som presenteres på forsida. Pilotfjøset på Brandval i Hedmark er et forsøk på å krympe byggekostnadene. Fire bygg skal reises før Nortura setter seg ned og regner på hva sluttprisen blir for et slikt fjøs. Vi blir svært forskrekka dersom ikke denne løsninga blir billigere enn både stål og limtre.

Landini Powerfarm

I traktortesten er det Landini Powerfarm 95 som dissekeres. Med en listepris under 300 000 kroner, er den et godt alternativ for dem som vurderer å kjøpe en brukt traktor for enkle basisoppgaver. Den får gode skussmål for god teknikk og romslig hytte. Svak trepunkt trekker ned.

Dryppvanning i potet

To svenske forskere konkluderer med at dryppvanning i potet gir både 28 prosent avlingsøking og 50 prosent redusert vannforbruk. Erfaringer Gro industrier har gjort, tilsier at du må ta ei meravling på 500 kilo målet for å forsvare innkjøp av anlegg og slanger. På Kontinentet hvor det er strenge vanningsrestriksjoner, er dryppvanning svært utbredt.

Sunn klauvhelse

Vi slår også et slag for bedre klauvhelse. Klauvsjukdommer er årsaken til de aller fleste tilfeller av halting hos ku. Med mjuke matter i båsfjøsa er behovet for klauvskjæring størst der, men det er likevel i lausdrift at klauvproblemene viser seg. Artikkelforfatteren reiser spørsmålet om det kan være de mange ulike golvmiljøene kua kommer i kontakt med, samt urin og møkk, som er "synderen".

Regnskapsåret 2008

Året 2008 er snart forbi og regnskapets time er kommet. Vi repeterer kort de viktigste forandringene for skatteåret 2008. Skal vi leite etter en tendens, må det være at kårfolket kommer noe gunstigere ut enn tidligere.

Mye messestoff

Vi vil nødig røpe alt innholdet. Noe spenning skal det jo være når du åpner bladet. Men vi kan vel si så mye at vi har fyldig dekning fra utstillingene Agromek og LIB i Danmark. Vi har også sveipet innom Euro-Tier i Hannover.

God lesning og god jul!

PS! Har du ikke bladet, kan du abonnere her

"
Powered by Labrador CMS