Comer vanningsmaskin
Comer vanningsmaskin

GPS-styrt vanningsmaskin

Comer industrier har uviklet en automatisk GPS-styrt vanningsmaskin. Det gir bedre utnyttelse av vannet og bedre arbeidsmiljø.

Publisert

Systemet automatiserer hele vanningsprosessen. Takket være GPS styringa fungerer systemet avhengig av formen på jordet og mulige hindringer som trær eller liknende.

Ifølge Comer sørger systemet for bedre utnyttelse av vannet, ved at det kun er områder som trenger vanning som vannes. De fremhever også at systemet ikke trenger noen operatør. Folk må kun være i nærheten av vanningsmaskinen ved oppstart når arbeidsparametrene skal settes.

Basert på maskinens posisjon, jord- og avlingskart, styres maskines bevegelser og kanon automatisk. Maskinen tar også hensyn til vind og vær slik at vanninga hele tiden er optimal.

Systemet bidrar til et betydelig bedre arbeidsmiljø under vanningsperioden fordi opertøren ikke behøver å være nær maskinen under drift, eller flytte den.

Vanningsvogna er tildelt gullmedalje på Sima 2009, og blir sett på som et viktig element i det såkalte presisjonsjordbruket.