Kverneland EO vendeplog
Kverneland EO vendeplog

Kverneland Group øker i verdi

Verdien av Kverneland Group er nesten doblet siden nyttår. Kjendisinvestoren Øystein Strand Spetalen er nå nest største eier.  

Publisert

Stavanger Aftenblad: Investor Øystein Stray Spetalen har nylig økt sin eierpost til 8 prosent gjennom selskapet Ferncliff. Spetalen, som nå også sitter i Kverneland-styret, er dermed blitt nest største aksjonær, etter Jens Ulltveit-Moe. Men foran Odin og Orkla. Spetalens eierandel i Kverneland har med dagens kurs en verdi på om lag 175 millioner kroner. Siden investoren flagget sitt eierskap i januar har han trolig tjent minst 15 millioner kroner på sin investering i Kverneland.

Så langt i juli har aksjen klatret over 10 prosent. Oppgangen kommer på toppen av en tilnærmet dobling siden årsskiftet. Kverneland ASA har i øyeblikket en børsverdi på drøyt 2,15 milliarder kroner. Spetalen-gevinstPå en ekstraordinær generalforsamling i slutten av juni ble det vedtatt å splitte Kverneland-aksjen i forholdet én til 10. Et grep som blant annet ble gjennomført på bakgrunn av vedtaket tidligere i år om å skille ut vingårdsmekanisering som et eget børsnotert selskap, hvor sittende Kverneland-aksjonærer får fortrinnsrett i henhold til sine andeler i Kverneland ASA. Det nye vinselskapet kan bli notert på Oslo Axess i løpet av høsten. Resultat 9. august legger Kverneland-sjef Ingvald Løyning fram resultatet etter andre kvartal. Der vil det vise seg om selskapet nå greier å omsette en markedsoppgang som drives av en generelt økende etterspørsel etter landbruksmaskiner blant europeiske bønder - og en klimastyrt boom etter biodrivstoff - i klingende mynt i tråd med markedets forventninger.

Powered by Labrador CMS