Fendt Trisix_04 Agritechnica 07
Fendt Trisix_04 Agritechnica 07

Vulgært troll...

... og skjønne prinsesser. I hvert fall for traktorfile. Her er det aller ferskeste fra Fendt, JCB, CaseIH, McCormick. Pluss en liten trinnløs Deutz-Fahr.

Publisert

Se bilder fra Agritechnica her

"

Ventetida er over. BG har jogget gjennom de viktigste hallene på Agritechnica. Våre første funn er klare.

Fendt TriSix

Det for lengst mest omtalte og omdiskuterte nyheten på årets Agritechnica: Fendts sekshjuling.

- 540 hk- Trinnløs transmisjon- Fjæring på alle hjul- Sving framme og bak- Maksfart 65 km/h- Mulighet for ABS- Hydraulikkanlegg med høy ytelse- Trepunkt framme og bak - Treroms verktøykasse i originallakk bak hytta, festet med reim

Konseptstudien skal kombinere det beste fra beltetraktorer og hjultraktorer. Her klarer du å overføre mye større effekt til bakken enn med en konvensjonell hjultraktor, du får fremkomstevne omtrent som en beltetraktor, og samtidig som du oppnår høy hastighet og god komfort.

CaseIH CS

CNH gjennoppliver den østerrikske CS-serien, som en CaseIH i sjiktet like over 100 hk. Her frå du multicontroller på girspaken og en traktorkonstruksjon mange Steyr-frelste har savnet.

Trinnløs kompakt Deutz-Fahr

Agroplus TTV konkurrerer i samme klasse som blant annet New Holland TLA: Her er det som til nå er verdens minste trinnløse serieproduserte landbrukstraktor. Maksimal effekt er like over 100 hk. Vekta kjenner vi ikke, men den er vesentlig lettere enn Fendt 300 Vario. Dessuten er her hydraulisk handbrekk. Hytta har fire stolper.

JCB med ny traktorserie ..

JCBs nye 7000-serie ser ut omtrent som en helt vanlig traktor. Her er hytta trukket bakover, og framhjula er små. Imidlertid beholdes firehjulsfjøringa og den høge farten. Dermed får du bedre sikt bakover og bedre sving.

7000-serien har tre modeller fra 173 til 220 hk, med 70 km/h som toppfart og en 24/12-transmisjon med seks automatiserte hurtiggir.

.. og ny hytte

Nå er det fire stolper som gjelder også hos JCB. Den nye hytta kommer på 7000-serien, og på 8250. Her har du kjørespak i armlenet. Foran den JCBs touch-screen (som også har holder for mobiltelefon), og bakenfor står betjeninga av de elektroniske hydraulikkventilene. Øvrig betjening sitter i panelet til høyre.

Instrumentbordet, kun med digitale instrumenter, følger rattet. Hytta har automatisk klimaanlegg.

Design-Fendt

900-serien kan nå leveres i flere farger. Årsaken er den gode responsen på såkalte Black Beauty under fjorårets tyske Fendt-markdager. Svart metallic med detaljer i sølv, samt krommet vern rundt eksosrøret, er første alternativ. I tillegg kommer burgunder og en stålblå farge.

McCormick CX med fire hyttestolper

Ramma til hytta på CX ser ut til å være fra de mindre traktorene fra Argogruppen, mens inventaret forøvrig er uendret. Dette betyr breie dører og en traktor som ser mer kompakt ut, men plassen i hytta er mindre.

CaseIH på belter

Inspirert av sine største Steiger-søsken på larveføtter kommer nå en konseptstudie på en tradisjonell stortraktor med belter. Kort og godt med belter i stedet for hjul. Fordelen er enkelt og greit større bæreflate på mindre bredde.

Zetor er ny i trynet

Proxima og Proxima pluss er tøffere i trynet. Bak fasaden ser det ikke ut til at kirurgen har fikset noe nevneverdig.

20 meter rive fra Krone

Seks rotoret og transportstørrelse omtrent som en semihenger. Det må trolig være verdensrekord i samlerive, og Krone står bak giganten.

Powered by Labrador CMS