Fendt Dr Theo Waigel
Fendt Dr Theo Waigel

Tysklands tidligere finansminister til Fendt

Agco opplyser i en pressemelding at Tysklands tidligere finansminister, Dr. Theo Waigel, er valgt inn i Representantskapet hos AGCO/Fendt GmbH.

Publisert

- Vi er svært glade for å kunne ønske Dr. Theo Waigel velkommen som nytt medlem i Representantskapet, sier Martin Richenhagen, President, Chairman og CEO i Agco Corporation, om avgjørelsen.

Richenhagen mener at Theo Waigel, med bakgrunn som advokat og tidligere finansminister for Tyskland, er en stor ressurs for Agco.

- Han utformet den finansielle og politiske kompetansen i forbundsregjeringen og på internasjonalt nivå, men har alltid vært jordnær med tette bånd til hjemstedet. Waigel tilfører mange viktige internasjonale kontakter fra landbruksbransjen og har bred kunnskap om markedet for landbruksmaskiner. Akkurat som Fendt har han dype røtter i regionen, men er også aktiv og suksessrik på det internasjonale økonomiske og politiske plan, sier Hermann Merschroth, talsmann for styreledelsen.

Waigel, som har doktorgrad i juss og som er suksessrik politiker i partiet Christian Social Union (CSU), startet sin karriere som meddommer for Bavarian Regional Court i München og Finansdepartementet i Bavarian State Government. I 1982 ble han valgt til styreleder i CSU-partiet i det tyske parlamentet og på samme tid nestleder i CDU/CSU parlamentsgruppe. I april 1989 utnevnte Helmut Kohl Waigel til Finansminister i forbundsregjeringen, som han var inntil regjeringsskiftet i 1998. Waigel var til slutt valgt til Medlem av det tyske parlamentet for valgkretsen Neu-Ulm og er i dag praktiserende advokat.

Powered by Labrador CMS