DF Agroplus TTV_1 Agritechnica 07
DF Agroplus TTV_1 Agritechnica 07

Same Deutz-Fahr med trinnløs transmisjon for de små

På Agrtiechnica viser Same og Deutz-Fahr hver sin 100-hester med trinnløs transmisjon. Om to år er den tilgjengelig for alle.

Publisert

Søskenbarna Deutz-Fahr Agroplus 430 TTV og Same Dorado F 110 Continuo har begge motorer på ca. 100 hester og trinnløs girkasse. Agroplus 430 TTV er en ordinær landbrukstraktor, mens Dorado F110 er smalsportraktor.

Slik ser chassiet ut på Sames lille trinnløse

Girkassa er utviklet av Same Deutz-Fahr og spesielt tilpassa traktorer i denne klassen.

Same Deutz-Fahr fremhever at girkassa er enkel og effektiv nok til å sammenlignes med tradisjonelle girkasser når det gjelder vikrningsgrad. Akselerasjonen er visstnok høy, og i 40 km/t rusler motoren på behagelige 1800 o/min.

Hastigheten reguleres med en joystick, og traktoren kan også bremses ved hjelp av girkassa, noe som sparer bremsene. Parkeringsbremsen er hydraulisk og automatisk. Når du stopper motoren, går parkeringsbremsen automatisk på. Ifølge Same Deutz-Fahr gir det en sikrere funksjon enn en tradisjonell parkeringsbrems.

Under panseret sitter det en firesylindra Deutz motor med intercooler og ekstra effekt. Nominell effekt er oppgitt til 80 hestekrefter, mens makseffekten er 106 hester.

Kraftuttaket har tre hastigheter; 540, 750 og 1000 o/min. Differensialsperra er elektrisk betjent. Hydraulikken har åpent senter og leverer 60 liter/minutt. Løftekrafta i trekkstengene er 3600 kilo.

Powered by Labrador CMS